Pótfelvételi aktuális 2023/2024

A PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS a
felvi.hu oldalon.

# NEM KÉRÜNK EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIT
# NINCS MINIMUM PONTHATÁR

Pótfelvételi

Pótfelvételi jelentkezési határidő: 2023. július 28-tól augusztus 6-án éjfélig (kizárólag a felvi.hu e-felvi felületén)

Jelentkezés hitelesítésének határideje: 2023. augusztus 6. éjfél (kizárólag Ügyfélkapun keresztül)

Ponthatár megállapítása: 2023. augusztus 28.

Sikeres felvétel esetén első oktatási nap: levelező tagozaton szeptember 9., nappali tagozaton szeptember 11.

TARTALOMJEGYZÉK

Nappali alapképzések
Nappali felsőoktatási szakképzések
Részidős (levelezős) alapképzések
Részidős (levelezős) felsőoktatási szakképzések
Mesterképzések
Szakirányú továbbképzések

A 2023-es felvételi eljárás alapvető feltételei

A felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó jogszabály módosítása a korábbiakhoz képest jelentősen nagyobb szabadságot biztosít a felsőoktatási intézmények számára a felvételi követelmények meghatározásában.

Az Edutus Egyetemen két fontos változás a 2023 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatban, amely szabályok mindkét képzési területre (gazdaságtudományok, műszaki) és minden képzési szintre (felsőoktatási szakképzés, alapképzés, mesterképzés) vonatkoznak:

 • Az egyetem egyik meghirdetett képzése esetén sem ír elő minimum ponthatárt a képzésre való bejutáshoz. Ez azt jelenti, hogy megszűnnek a korábbi jogszabályi minimum ponthatárok, és az egyetem minden képzésére a felvételi tájékoztatóban meghirdetésre kerülő maximális létszám megtöltéséig kerülhetnek be a jelentkezők. # NEM KÉRÜNK EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIT
 • Az egyetem egyik alapképzési szakján sem ír elő emelt szintű érettségi követelményt a bejutáshoz. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a korábbi, jogszabály által az alapképzésekre előírt emelt szintű érettségi követelmény, tehát minden alapképzésre be lehet kerülni középszintű érettségi birtokában. (Fontos azonban, hogy az emelt szintű érettségiért járó többletpont változatlanul megmarad.) # NINCS MINIMUM PONTHATÁR

Felsőoktatási felvételi szakmai vizsga

A jelentkező a felvételi eljárás részeként a felsőoktatási intézmény által szervezett felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával teljesítheti

 • felvételi követelményként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt,
 • jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt

legalább 45%-os eredményű vizsgával, ha az adott tantárgyból

 • a kétszintű érettségi vizsga bevezetése, azaz 2005 előtt szerzett magyar érettségi bizonyítványában vizsgaeredménnyel, vagy
 • külföldön teljesített érettségi vizsgaeredménnyel rendelkezik.

Felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára csak a jelentkezési időszakban, azaz 2023. augusztusig lehet jelentkezni az E-felvételi felületén.

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát az adott érettségi vizsgatárgyakból egy napon bonyolítják le valamennyi érintett felsőoktatási intézményben. A vizsgát a jelentkező csak a behívó felsőoktatási intézményben és a vizsgabehívóban szereplő időpontban teheti le, pótlásra, más vizsganapra vagy más intézménybe történő átkérésre nincs lehetőség.

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgák érettségi vizsgatárgyankénti lebonyolítására várhatóan 2022. augusztus 15-én és 16-án kerül sor. A vizsgabehívót a felsőoktatási intézmények küldik meg a jelentkezők részére.

Az érettségi pontok számításánál az érettségi bizonyítványban található, a felsőoktatási felvételi szakmai vizsga tantárgyának megfelelő középszintű érettségi százalékos vizsgaeredménye kerül beszámításra (nem a felsőoktatási felvételi szakmai vizsga százalékos eredménye), illetve többletpontként 50 többletpontot kap a jelentkező.

A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga követelményrendszere a 2005 óta érvényben lévő kétszintű érettségi vizsgarendszer által kidolgozott és kiadott, az Oktatási Hivatal honlapján közzétett, az adott érettségi vizsgatárgyra vonatkozó emelt szintű írásbeli feladatsorokon alapul.

Figyelem! A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga eredménye kizárólag csak az adott felsőoktatási felvételi eljárásban használható fel, és nem eredményez az adott tantárgyból emelt szintű érettségi eredményről szóló bármilyen igazolást vagy tanúsítványt.

AKTUÁLIS MEGHIRDETÉSEINK

Alapképzés, felsőoktatási szakképzés, mesterképzés 2023/2024 tanévre, pótfelvételi eljárás, szeptemberi kezdés, jelentkezési határidő: 2023. augusztus 6. éjfél 

Szakirányú továbbképzések egyedi jelentkezési határidő, az oldal alján további információk.

Edutus Egyetem 2023/2024 tanév, pótfelvételi eljárás, szeptemberi kezdés

NAPPALI ALAPKÉPZÉSEK

Képz. Munka- Fin. Meghirdetett képzés Önköltség (félév) Képz. idő Érettségi vizsgakövetelmények

a pontszámításhoz

szint rend forma (félév)
A N K gazdálkodási és menedzsment (magyar nyelven) (Budapest) (1)(2)(3) 280 000 Ft 7 kettőt kell választani: földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(11) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(13) v. egy idegen nyelv(17) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(16)
A N K gazdálkodási és menedzsment (Tatabánya) (1)(2)(3)(9) 260 000 Ft 7
A N K kereskedelem és marketing (Budapest) (1)(2)(4) 280 000 Ft 7
A N K kereskedelem és marketing (Tatabánya) (1)(2)(4)(9) 260 000 Ft 7
A N K turizmus-vendéglátás (magyar nyelven) (Budapest) (1)(2)(7) 280 000 Ft 8 kettőt kell választani: földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(11) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(13) v. egy idegen nyelv(17) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(16)
A N K mechatronikai mérnöki (Tatabánya) (1)(2)(6)(9) 310 000 Ft matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(10) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(12) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(15)
A N K műszaki menedzser (Tatabánya) (1)(2)(5)(9) 310 000 Ft  7 matematika és biológia v. fizika v. gazdasági ismeretek v. informatika v. kémia v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(10) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(12) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(14)

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

NAPPALI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK

Képz. Munka- Fin. Meghirdetett képzés Önköltség (félév) Képz. idő Érettségi vizsgakövetelmények a pontszámításhoz
szint rend forma (félév)
F N K kereskedelem és marketing [logisztika] (Tatabánya) (1)(9) 200 000 Ft 4 bármelyik két érettségi vizsgatárgy

Vissza a tartalomjegyzékhez

RÉSZIDŐS (levelezős) ALAPKÉPZÉSEK

Képzés. Munka- Fin. Meghirdetett képzés Önköltség (félév) Képz.idő Érettségi vizsgakövetelmények a pontszámításhoz
szint rend forma (félév)
A L K gazdálkodási és menedzsment (Budapest) (1)(3)(8) 260 000 Ft 7 kettőt kell választani: földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(11) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(13) v. egy idegen nyelv(17) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(16)
A L K gazdálkodási és menedzsment (Tatabánya) (1)(3)(8)(9) 240 000 Ft 7
A L K kereskedelem és marketing (Budapest) (1)(4)(8) 260 000 Ft 7
A L K kereskedelem és marketing (Tatabánya) (1)(4)(8)(9) 240 000 Ft 7
A L K turizmus-vendéglátás (Budapest) (1)(7)(8) 260 000 Ft 8 kettőt kell választani: földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(11) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(13) v. egy idegen nyelv(17) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(16)
A L K mechatronikai mérnöki (Tatabánya) (1)(5)(8)(9) 300 000 Ft 7 matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(10) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(12) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(15)
A L K műszaki menedzser (Tatabánya) (1)(5)(8)(9) 300 000 Ft 7 matematika és biológia v. fizika v. gazdasági ismeretek v. informatika v. kémia v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(10) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(12) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(14)

Vissza a tartalomjegyzékhez

RÉSZIDŐS (levelezős) FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK

Képz. Munka- Fin. Meghirdetett képzés Önköltség (félév) Képz. idő Érettségi vizsgakövetelmények a pontszámításhoz
szint rend forma (félév)
F L K gazdálkodási és menedzsment (Tatabánya) (1)(8) 190 000 Ft 4 bármelyik két érettségi vizsgatárgy
F L K kereskedelem és marketing [logisztika] (Tatabánya) (1)(8)(9) 190 000 Ft 4
F L K műszaki (1)(8)(9) 230 000 Ft 4

(1) A szakon kötelező szakmai gyakorlatot teljesíteni. Az erről szóló pontos információkat megtalálja a szak képzési és kimeneti követelményében, illetve a tanárszakok esetében a Tájékoztató A tanárképzésről c. fejezetében.

(2) A szak duális képzésként is végezhető. Részletes információk ennek feltételeiről az intézményi honlapon és a www.felvi.hu Duális képzés menüpont oldalain található.

(3) Választható specializációk: e-business; innovatív vállalkozás; nemzetközi piacok.

(4) Választható specializációk: e-business; logisztika; nemzetközi piacok.

(5) Választható specializációk: FM (létesítménygazdálkodási menedzser); folyamat- és projektmenedzser; minőségmenedzsment.

(6) Választható specializációk: karbantartás; lézertechnológia.

(7) Választható specializációk: rendezvényszervezés; szállodai és térségi turizmus; szállodai menedzsment; turisztikai termékfejlesztés.

(8) A levelező munkarendű képzésben az érintett hallgatókkal kötött megállapodásnak megfelelően a hallgatók tanóráira péntekenként 13-20 óra és szombatonként 8-20 óra között kerül sor.

(9) A képzés helye: 2800 Tatabánya, Béla király krt. 58.

(10) Választható egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: bányászat ismeretek; élelmiszeripar ismeretek; élelmiszeripari ismeretek; építőipar ismeretek; épületgépészet ismeretek; épületgépészeti ismeretek; erdészet és vadgazdálkodás ismeretek; erdészeti és vadgazdálkodási ismeretek; faipar ismeretek; faipari ismeretek; földmérés ismeretek; földmérési ismeretek; gépészet ismeretek; informatika ismeretek; informatikai ismeretek; kertészet és parképítés ismeretek; kertészeti és parképítési ismeretek; kohászat ismeretek; kohászati ismeretek; könnyűipar ismeretek; könnyűipari ismeretek; környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek; környezetvédelmi ismeretek; közgazdaság ismeretek; közgazdasági ismeretek; közlekedés ismeretek; közlekedésépítő ismeretek; közlekedésgépész ismeretek; mezőgazdaság ismeretek; mezőgazdasági gépész ismeretek; mezőgazdasági ismeretek; nyomdaipar ismeretek; optika ismeretek; optikai ismeretek; rendészet ismeretek; rendészeti és közszolgálati ismeretek; távközlés ismeretek; távközlési ismeretek; vegyész ismeretek; vegyipar ismeretek; vegyipari ismeretek; villamosipar és elektronika ismeretek; vízügyi ismeretek.

(11) Választható egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek; informatikai ismeretek; kereskedelem ismeretek; kereskedelmi ismeretek; közgazdaság ismeretek; közgazdasági ismeretek; turisztika ismeretek; turisztikai ismeretek; ügyvitel ismeretek; vendéglátóipar ismeretek; vendéglátóipari ismeretek.

(12) Választható egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy: autó- és repülőgép-szerelési ismeretek; automatikai és elektronikai ismeretek; bányaművelési ismeretek; élelmiszeripari gépésztechnikai ismeretek; gázipari és fluidumkitermelési ismeretek; gépgyártás-technológiai ismeretek; hajózási technikai ismeretek; kiadványszerkesztési ismeretek; közlekedésautomatikai ismeretek; közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek; magas- és mélyépítési ismeretek; mechatronikai ismeretek; mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek; nyomdaipari technikai ismeretek; postaforgalmi ismeretek; út-, vasút- és hídépítési ismeretek; vasútgépészeti ismeretek; vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek.

(13) Választható egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy: idegennyelvű ügyviteli ismeretek; irodai ügyviteli ismeretek.

(14) Választható egy szakmai előkészítő vizsgatárgy: elektronikai alapismeretek; élelmiszer-ipari alapismeretek; építészeti és építési alapismeretek; faipari alapismeretek; gépészeti alapismeretek; informatikai alapismeretek; kereskedelmi és marketing alapismeretek; környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek; közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan); közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan); közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel); közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika); mezőgazdasági alapismeretek; nyomdaipari alapismeretek; rendészeti alapismeretek; vegyipari alapismeretek.

(15) Választható egy szakmai előkészítő vizsgatárgy: elektronikai alapismeretek; élelmiszer-ipari alapismeretek; építészeti és építési alapismeretek; faipari alapismeretek; gépészeti alapismeretek; informatikai alapismeretek; környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek; közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan); közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan); közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel); közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika); mezőgazdasági alapismeretek; nyomdaipari alapismeretek; rendészeti alapismeretek; vegyipari alapismeretek.

(16) Választható egy szakmai előkészítő vizsgatárgy: informatikai alapismeretek; kereskedelmi és marketing alapismeretek; közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan); közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan); ügyviteli alapismeretek; vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

(17) Választható egy idegen nyelv: angol; francia; német; olasz; orosz; spanyol.

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK

Képz. Munka- Fin. Meghirdetett képzés Önköltség (félév) Képz. idő Személyes megjelenést igénylő vizsgaformák
szint rend forma (félév)
M L K marketing (Budapest) (2)(4) 350 000 Ft 4 szakmai és motivációs beszélgetés
M L K műszaki menedzser (Tatabánya) (1)(3)(4)(5) 400 000 Ft 4
M L K ellátásilánc-menedzsment (Budapest) (4) 350.000 Ft 4

(1) A szakon kötelező szakmai gyakorlatot teljesíteni. Az erről szóló pontos információkat megtalálja a szak képzési és kimeneti követelményében, illetve a Tájékoztató A tanárképzésről c. fejezetében.

(2) A képzéshez szakmai gyakorlat kapcsolódhat.

(3) Választható specializáció: létesítménygazdálkodás.

(4) A levelező munkarendű képzésben az érintett hallgatókkal kötött megállapodásnak megfelelően a hallgatók tanóráira szombati napokon 8-20 óra között kerül sor.

(5) A képzés helye: 2800 Tatabánya, Béla király krt. 58.

A felvételi eljárás része a szakmai és motivációs beszélgetés, amely személyes megjelenést igényel.

A szakmai és motivációs beszélgetés időpontja:

ellátásilánc-menedzsment mesterképzési szakon: augusztus 17.

marketing mesterképzési szakon: augusztus 17.

műszaki menedzser mesterképzési szakon: augusztus 17.

Vizsgadíj: nincs

Felvételi pontok:

– oklevél minősítése alapján: 40 pont
és
– szakmai és motivációs beszélgetés: 50 pont

Többletpontok minden szak esetében:  maximum 10 többletpont adható.

 • Esélyegyenlőségi maximális pont: 10 pont
 • fogyatékosság: 10 pont
 • gyermekgondozás: 10 pont
 • hátrányos helyzet: 5 pont
 • 2. nyelvvizsga / felsőfokú (C1) komplex: 5 pont
 • 2. nyelvvizsga / középfokú (B2) komplex: 3 pont
 • 3. nyelvvizsga / felsőfokú (C1) komplex: 5 pont
 • 3. nyelvvizsga / középfokú (B2) komplex: 3 pont
 • intézményi TDK 1-3. hely: 3 pont
 • OTDK 1-3. hely: 5 pont
 • sporteredmény: országos bajnokság 1-3. hely: 3 pont
 • sporteredmény: Világ- és Európa-bajnokság 1-3. hely: 5 pont

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK

Szint-Munkarend-Finanszírozás Meghirdetett képzés Önköltség

(félév)

Képz.idő

(félév)

Jelentkezési határidő Képzés indulás
Sz-L-K általános blokklánc szakember 450 000 Ft 2 2023. szeptember 25.  2023. október 6.
Sz-L-K

digitális térségfejlesztés 

165 000 Ft 2  2023. február 15. 2023. március
Sz-L-K

gyógyszeripari menedzser

330 000 Ft 2 2023. szeptember 15. 2023. szeptember 29.
SZ-L-K határon átnyúló fejlesztési szakreferens  190 000 Ft 2 2023. szeptember 15.  2023. szeptember 29. 
Sz-L-K kulturális menedzser  168 000 Ft 2 2023. szeptember 15.  2023. szeptember 29.
Sz-L-K létesítménygazdálkodó  240 000 Ft 2 2023. szeptember 15.  2023. szeptember 29.
Sz-L-K online marketing  258 000 Ft 2 2023. szeptember 15. 2023. szeptember 29. 
Sz-L-K marketingautomatizálás 348 000 Ft  2 2023.  szeptember 15. 2023. szeptember 29.

Kérdéseidet a +36 20 402 38 80  vagy +36 20 529 59 49 -es telefonszámon teheted fel vagy írásban a mail@edutus.hu email címen.

Várjuk jelentkezésed!

 

2024/2025 felvételi 

A felvételi szabályok 2023-as módosításai a 2024 szeptemberétől induló képzéseken is érvényesek lesznek az Edutus Egyetemen, azaz a képzésre történő bejutáshoz az egyetem:

 • nem ír elő minimum ponthatárt egyik képzésén sem, # NEM KÉRÜNK EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIT
 • nem ír elő emelt szintű érettségi követelményt egyik alapképzésén sem. # NINCS MINIMUM PONTHATÁR

A 2024 szeptemberétől induló képzések esetén további változások is lesznek a felvételi szabályokban, melyek az Edutus Egyetemen a következők:

 • A tanulmányi pontok kiszámításához felhasználható 5. tantárgy az alábbi  listából választható ki
 • A tanulmányi pontok részét képező 5. érettségi vizsgatárgy az alábbi listából választható ki
 • Az érettségi pontok kiszámításához szükséges érettségi vizsgatárgyak köre a ide kattintva érhető el
 • Az intézményi többletpontok rendszere ide kattintva érhető el
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új