Nincs emelt szintű érettségid?

📝 Pótfelvételizz az Edutus Egyetemre ❗️

Nincs emelt szintű érettségid?
Ne csüggedj, van még lehetőséged arra, hogy egyetemi hallgatóként kezd a szeptembert!

Tudj meg minden, számodra fontos információt a felvételi eljárással kapcsolatban

Pótfelvételi eljárás

Nincs emelt szintű érettségid? Nem vagy biztos benne, pontosan milyen dokumentumokat kell feltöltened? Kérdezz az Edutus Egyetem tanulmányi osztályától!

Írj üzenetet vagy hívj minket.

2021-től fontos változás! Aki rendelkezdik felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel és ennek eredménye alapján szeretne bekerülni alapképzésre, annak nem kell emelt szintű érettségi a bejutáshoz.

Az Edutus Egyetem felsőoktatási szakképzését elvégezve lehetőségük nyílik alapszakokon továbbtanulni (emelt szintű érettségi nélkül), melybe – a hallgató teljesítményétől függően és az elvégzett szak és folytatandó szakterülettől függően – 30-90 kredit beszámításra kerül az itt elvégzett tantárgyak közül, így akár 1 évvel is megrövidülhet a képzés időtartama. Vagyis 4 év alatt szerezhet két végzettséget!

MEGNÉZEM A FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEKET

Elvégeztél egy felsőoktatási szakképzést, de nincs emelt szintű érettségid?

Felvételi újításként a felsőoktatási szakképzésben szerzett okleveleddel emelt szintű érettségi vizsga teljesítése nélkül van lehetőséged a továbbtanulásra alapképzési szakon!

A már zajló 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a felsőoktatási szakképzésben szerzett okleveled minősítésétől függően az alábbi pontszámot kaphatod alapképzésre (BSc) vagy akár egy újabb felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezéskor a lehetséges többletpontok nélkül.

Amennyiben az okleveled minősítése:

  • 5 (kiváló, kitüntetéses) minősítés esetén 400 pont
  • 5 (jeles)  minősítés esetén 380  pont
  • 4 (jó) minősítés esetén 360 pont
  • 3 (közepes) minősítés esetén 340 pont
  • 2 (elégséges) minősítés esetén 320 pont

Amennyiben a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelednek megfelelő tudományterületi alapképzési vagy felsőoktatási szakképzési szakra jelentkezel, sikeres felvételi esetén a már megszerzett kreditek beszámíthatók, ezáltal a képzési idő csökkenthető!

A fenti pontszámítással arra is lehetőséged van, hogy a felsőoktatási szakképzésben szerzett okleveled tudományterületétől eltérően, más tudományterület akár alapképzési akár felsőoktatási szakképzési szakára nyújts be jelentkezést!

Amennyiben szeretnéd ismereteidet bővíteni alapképzésben szerezhető oklevéllel, vagy akár egy újabb felsőoktatási szakképzési szak teljesítésével 2021. szeptemberétől, élj a kedvező lehetőséggel! Jelentkezz hozzánk augusztus 8-ig a felvi.hu e-felvi felületén!

A 2021-ben induló tanévben már nem tudsz Nemzetközi Partnerprogramunkra jelentkezni. Legközelebb a 2022. szeptemberében induló tanévben lesz lehetőséged részt venni programunkban. Addig is nézd meg, mely szakokon kínáljuk a Partnerprogramot vagy érdeklődj a szabo.maria@edutus.hu email címen.

Az Egyetem alábbi szakjaira nyerhetsz felvételt külföldi partnerintézményünkön keresztül:

Szak Szint Tagozat Helyszín Leírás
Alapképzés BSc Felsőoktatási szakképzés Nappali Levelező Tatabánya Budapest
Gazdálkodási és menedzsment x x x x x x Elolvasom
Kereskedelem és marketing x x x x x x Elolvasom
Turizmus – vendéglátás x x x x x Elolvasom
Nemzetközi gazdálkodás x x x x Elolvasom

A felvételi eljárás díjmentes és Budapesten a Villányi úton történik. További információt a szabo.maria@edutus.hu e-mailcímen kérhetsz.

Programunknak köszönhetően lehetőséged nyílik rá, hogy az Edutus Egyetemen kezdd meg egyetemi tanulmányaidat. A partnerprogram keretében a jelentkezés semmilyen plusz költséggel nem jár. Ha a célod, hogy egyetemi éveid alatt piacképes tudást szerezz gyakorlatorientált képzés keretében és diplomád megszerzése után pillanatokon belül elhelyezkedj, válassz minket!

 

Nem engedheted meg magadnak, hogy költségtérítéses képzésen tanulj vagy jól jönne egy kis anyagi segítség a tandíj kifizetésében? Az Edutus Egyetem több ösztöndíj lehetőséget is kínál leendő és már felvett hallgatói számára.

Nézz körül ösztöndíjaink között

 

Az Edutus Egyetemen pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok

 

Nincs emelt szintű érettségid?

Érdekel a három hónapos intenzív emelt szintű érettségire felkészítő program
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új