Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Zenthe Ferenc Program alapítói okiratának ünnepélyes aláírása

Hosszas előkészítő munka eredményeként 2022.11.03-án Salgótarjánban megrendezésre került Salgótarján és Térsége Tudásipari Fejlesztési Programjának a Zenthe Ferenc Program alapítói okiratának ünnepélyes aláírása.

A Program nem titkolt célja, Salgótarján és térsége népességmegtartó erejének növelése, az életminőség és a versenyképesség növelése, valamint az elvándorlás megakadályozása.

A Program bázisát a város tudásalapú fejlesztésének szükségessége adja, a kitörési pontokat pedig a tematikus, helyi igényekre alapozó képzésfejlesztés, a primer területekre fókuszáló turizmusfejlesztés, a járműipar és könnyűipar fejlesztése, a gazdasági hasznosulás támogatására folytatott K+F+I, a körkörös gazdaságot támogató fejlesztések, a digitalizáció, a korszerű energiatechnológiák gyakorlati alkalmazása, közlekedési szolgáltatás „zöldítése”, valamint az urbanisztikai fejlesztések megalapozása adják.

A Programban megfogalmazásra kerülő közös célok megvalósítását, a közös munkát, az alapítói okirat ünnepélyes aláírásán, az alábbi együttműködő partnerek hitelesítettek aláírásukkal:

  • Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, Dr. Szabó Tünde
  • Neumann János Nonprofit Kft., képviselője: Balla Attila szakmai ügyvezető helyettes
  • Óbudai Egyetem, képviselője: Dr. Rácz Ervin oktatásért felelős rektorhelyettes
  • Edutus Egyetem, képviselője: Némethné Dr. Gál Andrea rektor
  • Semmelweis Egyetem, képviselője: Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes
  • Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, képviselője: Fekete Zsolt polgármester
  • Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, képviselője: Dr. Tordai Péter elnök
  • Nógrád Megye Önkormányzata, képviselője: Skuczi Nándor elnök

 

Külön örömünkre szolgált, hogy elfogadta a meghívást, az ülésen ifj. Zenthe Ferenc is részt vett.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben