Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Utolsó RoboMission elődöntő az Edutus Egyetem szervezésében

Az Edutus Egyetem idén 10. alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad robotépítési és -programozási versenyek hazai fordulóit. Annak érdekében, hogy a RoboMission kategóriában induló csapatok még több versenyzési lehetőséget – és ezzel éles gyakorlási lehetőséget – kapjanak, az idei évben az ötödik regionális elődöntő után, a korábbi években alkalmazott „országos szabadkártya rendszer” helyett vezettük be a vigaszági versenyt.

Május 10-én került sor Tatabányán erre a vigaszági versenyre, melyre az öt regionális elődöntő után meghatározott országos ranglista alapján azt a soron következő 10-10-10 csapatot hívtuk meg korosztályonként, akik a regionális elődöntőkről egyenes ágon nem jutottak tovább a nemzeti döntőbe.

A verseny megnyitóján az Edutus Egyetem rektora Némethné Dr. Gál Andrea illetve Szilasi Péter Tamás, az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója köszöntötte versenyzőket.

A versenyen három korosztály indulhat:

  • Elementary – 8-12 év közöttiek
  • Junior – 13-15 év közöttiek
  • Senior – 16-19 év közöttiek

Az idén jubiláló megmérettetésen a mérnöki tervezés, csapatmunka és problémamegoldás területén ismét összemérhetik tudásukat a lelkes csapatok.

A verseny töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy RoboMission kategóriában idén összesen 117 csapat indul, ami a tavalyi jelentkezésekhez viszonyítva közel 40%-os növekedést mutat.

A tatabányai versenyen 30 csapat indult, közülük 10 Elementary, 10 Junior és 10 Senior korosztályban. Az eseményen összesen közel 90 fiatal vett részt.

A Nemzeti Döntőbe továbbjutó csapatok:

Elementary:
1. helyezett: RoboKnights
2. helyezett: Jogosítvány nélküliek
3. helyezett: Kódoló csodák
4. helyezett: Gépmágusok
5. helyezett: Robotmechanic

Junior:
1. helyezett: The Bricklayers
2. helyezett: AI Pockok
3. helyezett: Fesztyrobot

Senior:
1. helyezett: Jedlik Lego Robot Team Juniors
2. helyezett: CSH Team
3. helyezett: LEGO REBORN
4. helyezett: Zeusz gyermekei

Az 5 regionális elődöntőről és a vigaszági versenyről továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között megrendezésre kerülő nemzeti döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó világdöntőn képviselhessék Magyarországot.

Az idei versenyszezon témája „A Föld szövetségesei”. A csapatok többet fognak megtudni arról, hogy mi, emberek hogyan hatunk a természetre, és hogy a természet és a természeti események hogyan hatnak ránk. Betekintést kapunk arról hogyan segíthetnek a robotok abban, hogy harmóniában éljünk a természettel. Segítségünkre lehetnek-e a robotok olyan helyeken, ahol a természet veszélyes, illetve segíthetnek-e nekünk abban, hogy környezetbarátabb életmódot folytassunk?

Az Edutus Egyetem célja, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.
A WRO versenyek betekintést engednek ebbe az izgalmas világba, és tapasztalati úton, a verseny hangulata, a csapatok lelkesedése és a robotok látványa új érdeklődési terület irányába terelheti a diákokat.

A WRO hazai versenyeiről, a kategóriákról és korosztályokról további információk a www.wro.hu oldalon keresztül érhetők el.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben