Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Újabb nemzetközi siker az Edutuson

A 21. Partiumi Nemzetközi Tudományos Diákköri Konferenciát rendezték meg Nagyváradon az elmúlt héten. Ennek célja, hogy a Kárpát-medencében élő és tanulmányokat folytató főiskolai és egyetemi hallgatók tudományos kutatásinak és alkotóművészeti eredményeinek bemutatását tegye lehetővé, segítse elő a tudás- és információáramlást, valamint a személyes kapcsolatok építését diákok és oktatóik között. Egyben szolgálja azt is, hogy a hallgatói teljesítmények nemzetközi környezetben is megmérethessenek.
Ebben az évben tíz intézmény, több, mint száz hallgatója – vegyesen mester és alapképzésben részt vevők – tíz szakosztályban adtak számot felkészültségükről.
Tiringer Dóra, az Edutus Főiskola Turizmus – Vendéglátás Szak végzős hallgatója a Gazdaságtudományi Szakosztály Üzleti Gazdaságtan Szekciójában az „ Egy külföldi borászat borainak és gasztronómiájának bemutatása a helyi termékeken keresztül” című produkciójával III. helyezést ért el. Helyezése értékét tovább növeli, hogy csupán két mester szakon végzős versenytársa előzte őt meg!
Erasmus ösztöndíjjal szakmai gyakorlatát Szlovéniában töltötte a „Stajerska Slovenia”borrégióban egy családi „farmstay” vállálkozásnál, ahol komplex kutató munkát végezve a bor és gasztronómiai kínálatok áttekintése, elemzése mellett az ott tevékenykedő vállalkozások együttműködését, kooperációs készségét, közös, desztinációs szintű marketing tevékenységeiket, a vendégkör jellegzetességeit is elemezte. Mindezek nyomán ötleteket, ajánlásokat fogalmazott meg a magyar szolgáltatóknak, melyek révén magasabb hozzáadott értékű termékeket, szolgáltatásokat vihetnének piacra és versenyképességük is jelentősen növekedhetne.
Köszönjük Dóri!
További munkádhoz sok sikert kívánunk!

dr. Gubán Pál

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben