Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Több száz résztvevő – izgalmas verseny – remek hangulat Lezajlott a WRO 2024-es Nemzeti Döntője

A hétvégén sikeresen lezajlott a World Robot Olympiad™ (WRO™) nemzetközi robotépítési és -programozási tanulmányi versenysorozat hazai nemzeti döntője, ahol eldőlt, mely csapatok képviselik Magyarországot a 2024. szeptember 25-28. között Olaszországban megrendezésre kerülő Open Championship barátságos versenyen, valamint a 2024. november 28-30. között Törökországban tartandó világdöntőn.  

A június 28-29. között Győrben megrendezett döntőn több, mint 100 csapat versenyzett. Négy kategóriában – RoboMission, Future Innovators, RoboSports és Future Engineers – mérhették össze tudásukat az ország legjobbjai.  A hivatalos WRO kategóriák mellett a legkisebbek az un. Kids Game kategóriában ismerkedhettek meg a versenyzés és a robotprogramozás élményével.  

A versenyen több sajtóorgánum is képviseltette magát, Szilasi Péter Tamással, az  Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatójával, valamit Jámbor Kornéllal, a magyarországi WRO versenyek főbírójával a Győr Plusz Média stábja készített riportot.

A verseny során a résztvevők bemutatták robotjaik kreatív megoldásait és programozási képességeiket, miközben a közönség izgatottan követte a különféle kihívásokat. Az esemény nemcsak a diákok számára jelentett izgalmas tanulási lehetőséget, hanem a nézők számára is lenyűgöző bemutatót nyújtott a jövő technológiáiról és az ifjúság innovatív gondolkodásáról. 

Az Edutus Egyetem NTP-STEMpont pályázatának záróeseményére a WRO Nemzeti Döntő kísérőprogramjaként került sor. A verseny során egy minikiállítás keretében bemutatkoztak azok az új robotikai és drónos technológiák, melyek az elkövetkezőkben a versenyző csapatok rendelkezésére állnak majd, hogy versenyzésüket még magasabb szintre emeljék. A projekt záróakkordjaként pedig egy izgalmas pódiumbeszélgetés során fiatal mérnök hölgyek, igazi szakmai példaképek beszélgettek arról, hogy miért érdemes a lányoknak is a mérnöki pályát választani, hisz ahogy a pályázat szlogenje fogalmaz „A NEM nem lehet kérdés”!

Köszönjük minden szervezőnek, önkéntesnek és versenyzőnek a részvételt! 

Továbbjutó csapatok:

Robomission kategória
Elementary: RoboCity
Junior: Funky Bananas, MBBVPÁI
Senior: Storms RMS
RoboSports kategória: Sceenagers Robotics
Future Engineers kategória: Storms NGR
Future Innovators kategória:
GuineaGirls
Kiskutya

A Nemzeti Döntő végeredménye ide kattintva érthető el.  

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben