Hírek

Szeptemberben egyetemen kezdik meg és folytatják tanulmányaikat az Edutus Főiskola hallgatói

2017. novemberében az Edutus Főiskola teljesítette az alkalmazott tudományok egyetemévé válás feltételeit, melyről a 2018. évi XL. törvény Magyarország 2019. évi központi költségvetésének megalapozásáról, 31. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítása, 92. § A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 115. §-a a következő (23) bekezdéssel egészül ki: „(23) 2018. augusztus 1-jétől a) az Edutus Főiskola Edutus Egyetem” megnevezése működik tovább.

Az Edutus jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája mint üzleti képzésekre szakosodott első magyar magánfőiskola 1992-ben kezdte meg működését Tatabányán, azóta számos jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesített Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása.

Folyamatosan törekszünk képzési kínálatunk bővítésére is, jelenleg 6 alapképzésre, 3 felsőoktatási szakképzésre, 2 mesterképzésre, 10 szakirányú továbbképzésre és számos felnőttképzésre jelentkezhetnek leendő hallgatóink.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánfelsőoktatási intézményként biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik befejezése után jó elhelyezkedési esélyekkel rendelkezzenek. Folyamatosan megújuló, a munkaerő-piaci trendeket követő specializáció kínálatunkkal (pl. vár- és kastélyturizmus, SSC (Shared Service Center), content marketing, innovatív vállalkozás, e-business, létesítménygazdálkodás, lézertechnológia) a gyakorlatban közvetlenül felhasználható ismeretekhez és kompetenciákhoz juttatjuk hallgatóinkat, a duális képzés 2017-es elindításával pedig tovább erősítettük az Edutusra kezdetektől jellemző gyakorlatorientált szemléletmódot.

Az Edutus innovációs módszereinek megfelelő irányba való haladását erősíti meg az augusztus 1-jétől hatályba lépő egyetemi cím. Az Edutus a jövőbeni terveit, céljait a 25 éves jubileumi rendezvényre megalkotott Edutus50  intézményfejlesztési keretprogramban összesítette, amelyet a szakmai, gazdasági partnerekkel, az ágazati irányítókkal, a hazai közélet és a politika érintett vezetőivel közösen időről időre átalakít.

Szerdán kihirdették a ponthatárokat és várhatóan pénteken elkezdődik a pótfelvételi eljárás, mely keretében még az Edutus Főiskolára jelentkeznek a leendő hallgatók, de a tanévet már az Edutus Egyetemen kezdik meg és egyetemi diplomát szereznek. Augusztus 6-áig még beadhatja jelentkezését, aki tovább szeretne tanulni, de lemaradt vagy nem sikerült a rendes felvételi eljárás keretében felvételt nyerni a felsőoktatási intézményben. Képzéseinket a https://www.edutus.hu/oktatas/ honlapon tekinthetik meg.

Találkozunk szeptemberben az Edutus Egyetemen!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új