Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Szeptemberben egyetemen kezdik meg és folytatják tanulmányaikat az Edutus Főiskola hallgatói

2017. novemberében az Edutus Főiskola teljesítette az alkalmazott tudományok egyetemévé válás feltételeit, melyről a 2018. évi XL. törvény Magyarország 2019. évi központi költségvetésének megalapozásáról, 31. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítása, 92. § A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 115. §-a a következő (23) bekezdéssel egészül ki: „(23) 2018. augusztus 1-jétől a) az Edutus Főiskola Edutus Egyetem” megnevezése működik tovább.

Az Edutus jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája mint üzleti képzésekre szakosodott első magyar magánfőiskola 1992-ben kezdte meg működését Tatabányán, azóta számos jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesített Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása.

Folyamatosan törekszünk képzési kínálatunk bővítésére is, jelenleg 6 alapképzésre, 3 felsőoktatási szakképzésre, 2 mesterképzésre, 10 szakirányú továbbképzésre és számos felnőttképzésre jelentkezhetnek leendő hallgatóink.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánfelsőoktatási intézményként biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik befejezése után jó elhelyezkedési esélyekkel rendelkezzenek. Folyamatosan megújuló, a munkaerő-piaci trendeket követő specializáció kínálatunkkal (pl. vár- és kastélyturizmus, SSC (Shared Service Center), content marketing, innovatív vállalkozás, e-business, létesítménygazdálkodás, lézertechnológia) a gyakorlatban közvetlenül felhasználható ismeretekhez és kompetenciákhoz juttatjuk hallgatóinkat, a duális képzés 2017-es elindításával pedig tovább erősítettük az Edutusra kezdetektől jellemző gyakorlatorientált szemléletmódot.

Az Edutus innovációs módszereinek megfelelő irányba való haladását erősíti meg az augusztus 1-jétől hatályba lépő egyetemi cím. Az Edutus a jövőbeni terveit, céljait a 25 éves jubileumi rendezvényre megalkotott Edutus50  intézményfejlesztési keretprogramban összesítette, amelyet a szakmai, gazdasági partnerekkel, az ágazati irányítókkal, a hazai közélet és a politika érintett vezetőivel közösen időről időre átalakít.

Szerdán kihirdették a ponthatárokat és várhatóan pénteken elkezdődik a pótfelvételi eljárás, mely keretében még az Edutus Főiskolára jelentkeznek a leendő hallgatók, de a tanévet már az Edutus Egyetemen kezdik meg és egyetemi diplomát szereznek. Augusztus 6-áig még beadhatja jelentkezését, aki tovább szeretne tanulni, de lemaradt vagy nem sikerült a rendes felvételi eljárás keretében felvételt nyerni a felsőoktatási intézményben. Képzéseinket a https://www.edutus.hu/oktatas/ honlapon tekinthetik meg.

Találkozunk szeptemberben az Edutus Egyetemen!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben