Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Két hétig lehet majd jelentkezni Sümegre az Edutus Főiskola alapképzésére

Sajtóközlemény

2017. szeptember 1-jétől indul az Edutus Főiskola gazdálkodási és menedzsment alapképzése, amelyre február 15-éig lehet jelentkezni. A felvi.hu honlapra január 31-én kerül fel, így a normál felvételi időszak lezárultáig két hetük lesz a diákoknak arra, hogy beadják elektronikus úton jelentkezésüket– közölte az MTI-vel Végh László, a Balaton-felvidéki város polgármestere.

Sümeg szakmai partnere a tatabányai Edutus Főiskola. ...

A sümegi gazdálkodási és menedzsment alapszak önköltséges formában, levelező munkarendben indul, a tervek szerint a város komoly ösztöndíj rendszerrel is segíti majd a képzés sikerét. Sümeg örömmel várja a szűkebb és tágabb térségből a jelentkezőket, sőt az ország egész területéről is.

A sümegi képző intézmény december 22-én kapta meg a még hiányzó engedélyeket az Oktatási Hivataltól. Remélem, bő két hét elegendő lesz arra, hogy megfelelő számban jelentkezzenek a leendő hallgatók, hiszen számukra a továbbiakban lehetőség nyílik a vár- és kastélyturizmus specializáció választására, amely egyedülálló a magyar képzési palettán – tette hozzá Végh László.

Az előzményekhez tartozik, hogy tavaly szeptemberben Sümeg Város Önkormányzata és az Edutus Főiskola együttműködési megállapodást kötött a sümegi felsőoktatási képzés megindításáról.

A közösségi felsőoktatási képzési központot a főiskola, és a város 100 %-os tulajdonában álló Sümegi Közszolgáltató Kft. közösen üzemelteti.

A tatabányai székhelyű Edutus Főiskola jogelődje, mint első magyarországi magánfőiskola, 1992-ben alakult Modern Üzleti Tudományok Főiskolája néven, oktatási portfólióját pedig különféle üzleti és műszaki képzések alkotják. A budapesti és székelyudvarhelyi tagozattal is rendelkező intézmény több szempontból piacvezető a turizmus-vendéglátás képzési területen. Egyedüli magyarországi felsőoktatási intézményként társult tagja az UNWTO turisztikai világszervezetnek, így oktatóik és hallgatóik a legkorszerűbb tananyagokat használhatják közvetlen hozzáféréssel.

Az együttműködő partnerek az Edutus kínálatában szereplő további képzések Sümegen történő indítását is tervezik.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben