Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Robotverseny az Edutuson

A RoboMission kategória utolsó regionális elődöntője 2024. április 30-án Tatabányán került megrendezésre. 

 A verseny megnyitóján Borsó Tibor Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének alelnöke, illetve Szilasi Péter Tamás, az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója köszöntötte versenyzőket. 

 Az eredményhirdetésen Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője adta át a díjakat a legsikeresebb versenyzőknek. 

 

A versenyen három korosztály indulhat:  

Elementary – 8-12 év közöttiek   

Junior – 13-15 év közöttiek   

Senior – 16-19 év közöttiek   

 

Az idén jubiláló megmérettetésen a mérnöki tervezés, csapatmunka és problémamegoldás területén ismét összemérhetik tudásukat a lelkes csapatok.  

A verseny töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy RoboMission kategóriában idén összesen 117 csapat indul, ami a tavalyi jelentkezésekhez viszonyítva közel 40%-os növekedést mutat. 

 

A tatabányai versenyen 24 csapat indult, közülük 13 Elementary, 5 Junior és 6 Senior korosztályban. Komárom-Esztergom vármegyéből 8 csapat képviseltette magát a versenyen. Az eseményen összesen közel 70 fiatal vett részt.  

 

A verseny eredménye: 

Elementary: 

 1. helyezett: Robotosok 
 2. helyezett: HÁT Team 
 3. helyezett: Misi és Berci 

 

Junior: 

 1. helyezett: Féktelenek 
 2. helyezett: Robomaster 
 3. helyezett:Fesztyrobot 

 

Senior: 

 1. helyezett: Storms RMS 
 2. helyezett: Dirty Blocks 
 3. helyezett: KaCsaP24 

 

A nemzeti döntőre továbbjutó csapatok:  

Elementary: 

 • Robotosok 
 • Hát TEAM 
 • Misi és Berci 
 • RoboCity 
 • BNB robot 
 • T1T4N1C 

 

Junior: 

 • Féktelenek 
 • Robomaster 

 

Senior: 

 • Storms RMS 
 • Dirty Blocks 
 • KaCsaP24 

 

Komárom-Esztergom vármegyei dobogós eredményt, és/vagy továbbjutást elért csapatok: 

 • RoboCity 
 • Féktelenek 
 • Fesztyrobot 

 

A regionális elődöntőkön továbbjutó csapatok a 2024. június 28-29. között megrendezésre kerülő nemzeti döntőn folytatják a megmérettetést, és esélyt kapnak arra, hogy a november 28-30. között Törökországban, Izmirben tartandó világdöntőn képviselhessék Magyarországot.    

 Az idei versenyszezon témája „A Föld szövetségesei”. A csapatok többet fognak megtudni arról, hogy mi, emberek hogyan hatunk a természetre, és hogy a természet és a természeti események hogyan hatnak ránk. Betekintést kapunk arról hogyan segíthetnek a robotok abban, hogy harmóniában éljünk a természettel. Segítségünkre lehetnek-e a robotok olyan helyeken, ahol a természet veszélyes, illetve segíthetnek-e nekünk abban, hogy környezetbarátabb életmódot folytassunk?   

 Az Edutus Egyetem célja, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.     

A WRO versenyek betekintést engednek ebbe az izgalmas világba, és tapasztalati úton, a verseny hangulata, a csapatok lelkesedése és a robotok látványa új érdeklődési terület irányába terelheti a diákokat.     

    

A WRO hazai versenyeiről, a kategóriákról és korosztályokról további információk a www.wro.hu oldalon keresztül érhetők el. 

 

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben