Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Rektori utasítás – a koronavírus okozta járványügyi készültséggel kapcsolatos intézkedésekről a 2020/2021. tanév I. félévében

REKTORI UTASÍTÁS
a koronavírus okozta járványügyi készültséggel kapcsolatos
intézkedésekről a 2020/2021. tanév I. félévében

A jelenlegi járványügyi készültség kapcsán az Edutus Egyetem rektora az alábbi rendelkezéseket hozza:

1. Az Edutus Egyetem jelen rektori utasítás hatályba lépésétől kezdve részlegesen online oktatási formában folytatja működését az alábbiak szerint:

    1. Lehetőleg minden oktatáshoz kapcsolódó tevékenységet (előadás, gyakorlat, konzultáció) online formában kell megszervezni a félév eleje óta alkalmazott órarendi időpontok betartásával.
    2. A jelenléti oktatás folytatódik azokon a kurzusokon, ahol az online forma nem biztosítható (pl. laborgyakorlatok, egyes felnőttképzések, stb.). A jelenléti oktatás engedélyezése a szakirányú továbbképzések és felnőttképzések esetén a felnőttképzési igazgató, minden egyéb képzés esetén a rektor hatáskörébe tartozik. A jelenléti órákról a hallgatókat az érintett oktatók tájékoztatják.
    3. Az egyetem szervezésében megvalósuló órarendi és órarenden kívüli sportfoglalkozások szünetelnek. A Testnevelés tantárgy aláírásánál a hallgatók eddigi teljesítményét kell figyelembe venni, a külső helyszínen (pl. uszoda) történő további teljesítésre a hallgatók nem kötelezhetők.
    4. A félévközi és vizsgaidőszaki számonkérések jelenléti és online formában is megszervezhetők, amelyről a felelősségi körükbe tartozó tárgyak esetén – az oktatói javaslatok alapján – az intézetvezető / tanszékvezetők döntenek. Az egyes tárgyakhoz tartozó számonkérés módjáról a hallgatókat az oktatók tájékoztatják.
    5. A szigorlatokat és záróvizsgákat – ezzel ellentétes utasításig – jelenlétben kell megszervezni.

2. Az oktatáshoz kapcsolódó egyéb tevékenységek esetén a következő intézkedések lépnek érvénybe:

    1.  Az értekezleteket alapvetően online formában kell megtartani, kérem a személyes jelenlétben történő megbeszélések minimalizálását.
    1. A hallgatókkal és a munkatársakkal való kapcsolattartás során az elektronikus formákat kell előnyben részesíteni, de szükség esetén a személyes ügyintézésre is lehetőségük van mind a hallgatóknak, mind a munkatársaknak.
    2. A nem oktatói munkakörben dolgozók részleges otthoni munkavégzésre állnak át, melynek megszervezése és ellenőrzése a szervezeti egység vezetők feladata a rektor folyamatos tájékoztatása mellett.

3. További intézkedések:

    1. Az egyetem (szervezeti egységek és a Hallgatói Önkormányzat) szervezésében személyes jelenlétet igénylő rendezvény az egyetem területén nem tartható.
    2. Az egyetem területén külső bérlők által szervezett oktatási tevékenységre és egyéb rendezvényekre nézve a hatályos járványügyi intézkedési tervben leírtak az irányadók.
    3. A kollégium működése, valamint a külső gyakorlóhelyen folytatott szakmai gyakorlat és duális képzés esetén a hatályos járványügyi intézkedési tervben leírtakat kell továbbra is alkalmazni.
    4. Az egyetem területén minden jelenlétben folytatott tevékenység esetén továbbra is, fokozott körültekintéssel be kell tartani a hatályos járványügyi intézkedési tervben megfogalmazott egészségügyi előírásokat.

A hatályos járványügyi intézkedési terv elérhetősége:

Elolvasom az Intézkedési tervet

Jelen rektori utasítás 2020. november 9-én lép hatályba, és – ezzel ellentétes rendelkezés hiányában – 2021. január 31-ig hatályos.

Tatabánya, 2020. november 6.

Némethné Dr. Gál Andrea s.k. rektor

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben