Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Online robotika verseny az MTMI jegyében

Az Edutus Egyetem, mint Magyarország legnagyobb robotika versenyeit lebonyolító szervezet a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy idén életre kelti és megrendezi az Edu Robotics Cupot, ezzel is összetartva a hazai WRO közösséget és fenntartva az MTMI iránt érdeklődők motivációját.

Az Edu Robotics Cup (ERC) új, életkortól független, online megrendezendő innovációs projekt és robotprogramozási challengekből álló verseny, amelyen a programozási ismeretek bemutatása mellett a kreativitás és az újító ötletek is jelentős szerepet kapnak.

A bajnokság témája a #maradjotthon, a főbírók ehhez alkalmazkodva találták ki a korosztályok versenyfeladatait. 2020. november 16-án a megnyitó is a jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva online érhető el. A versenyzőket rövid videóüzenetben Szögi Zoltán, az Edutus Egyetem fenntartójának, az Edutus Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek a vezérigazgatója, Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője és Digitális Nagykövet, valamint Flieber Ádám, a verseny egyik főbírója köszöntötte.

Megnyitó

A Project Challenge kategóriában 115 csapat és 6 egyéni induló méri össze tudását 5 korosztályban. Az Engineer Challenge kategóriában 2020. november 30-áig regisztrálhatnak az érdeklődők a www.wro.hu weboldalon.

Az online bajnokság lehetősége egyre nagyobb népszerűségnek örvend a köz-, szakképző és felsőoktatásban tanulók, valamint az őket tanítók és a robotika, programozás iránt érdeklődők körében. Külön öröm, hogy a határon túli magyar csapatok részéről is szép számban érkeznek jelentkezések, akiknek szintén nem tudta megszervezni az Edutus helyi szervezete a nemzeti versenyt személyes jelenlétben a kialakult járványhelyzet miatt.

További információk a versenyről
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben