Hírek

Online robotika verseny az MTMI jegyében

Az Edutus Egyetem, mint Magyarország legnagyobb robotika versenyeit lebonyolító szervezet a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy idén életre kelti és megrendezi az Edu Robotics Cupot, ezzel is összetartva a hazai WRO közösséget és fenntartva az MTMI iránt érdeklődők motivációját.

Az Edu Robotics Cup (ERC) új, életkortól független, online megrendezendő innovációs projekt és robotprogramozási challengekből álló verseny, amelyen a programozási ismeretek bemutatása mellett a kreativitás és az újító ötletek is jelentős szerepet kapnak.

A bajnokság témája a #maradjotthon, a főbírók ehhez alkalmazkodva találták ki a korosztályok versenyfeladatait. 2020. november 16-án a megnyitó is a jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva online érhető el. A versenyzőket rövid videóüzenetben Szögi Zoltán, az Edutus Egyetem fenntartójának, az Edutus Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek a vezérigazgatója, Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője és Digitális Nagykövet, valamint Flieber Ádám, a verseny egyik főbírója köszöntötte.

Megnyitó

A Project Challenge kategóriában 115 csapat és 6 egyéni induló méri össze tudását 5 korosztályban. Az Engineer Challenge kategóriában 2020. november 30-áig regisztrálhatnak az érdeklődők a www.wro.hu weboldalon.

Az online bajnokság lehetősége egyre nagyobb népszerűségnek örvend a köz-, szakképző és felsőoktatásban tanulók, valamint az őket tanítók és a robotika, programozás iránt érdeklődők körében. Külön öröm, hogy a határon túli magyar csapatok részéről is szép számban érkeznek jelentkezések, akiknek szintén nem tudta megszervezni az Edutus helyi szervezete a nemzeti versenyt személyes jelenlétben a kialakult járványhelyzet miatt.

További információk a versenyről
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új