Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Olimpikon hallgatóit köszöntötte az Edutus Egyetem ünnepélyes diplomaátadással összekötve

2021. szeptember 7-én délután minden okunk megvolt az ünneplésre, hiszen az idei Tokiói Olimpián az. Edutus Egyetem hallgatói rendkívüli sportsikereket értek el, eddig soha nem látott mennyiségben.

“A magyar olimpiai csapat versenyzőinek közel 40%-a, azaz 68 fő rendelkezik hallgatói jogviszonnyal, és a magyar csapat által szerzett 20 érem közül 13-at egyetemi hallgatók nyertek. Ami minket igazán büszkévé tesz, az az, hogy ebből a 13 éremből 7-et az Edutus Egyetem hallgatói hoztak el, amivel mind az érmek számában, mind a gyűjtött olimpiai pontok számában egyetemünk magasan az első helyen végzett a felsőoktatási intézmények között.” – mondta köszöntő beszédében Némethné Dr. Gál Andrea az Edutus Egyetem rektora.

A fogadáson beszédet mondott továbbá Dr. Hankó Balázs, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki kiemelte, hogy Magyarország Kormánya az egyetemi és főiskolai sportokat kiemelten támogatja. Majd Dr. Gál András Levente, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke követte, aki a sportolói kettős életpálya modell fontosságát hangsúlyozta. A rendezvény záróbeszédét az Edutus sportolói programjának vezetője, Csépe Panni tartotta, aki felkonferálta a záróeseményt, mely Vámos Márton közgazdász diplomájának ünnepélyes átadása volt, a sikeres gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak teljesítéséért, amit rektor asszonytól vehetett át.

Gratulálunk hallgatóinknak, Csipes Tamara olimpiai bajnoknak, aki a kajak-kenu sportág egyes versenyszámaiban az 1., 2. és 4. helyezést is megszerezte. Milák Kristóf olimpiai bajnoknak, aki az úszás sportág egyes versenyszámaiban 1., 2. és 5. helyezést ért el. Tótka Sándor olimpiai bajnoknak, aki a kajak-kenu sportágban aranyérmet szerzett. Jansik Szilárd olimpikonnak, aki a vízilabda csapat tagjaként 3. helyezést ért el. Vámos Márton olimpikonnak, aki szintén a bronzérmes vízilabda válogatott tagja. Lucz Dóra olimpikonnak, aki a kajak-kenu sportágban a pontszerző 6. helyen végzett.

Ez a kiemelkedő siker elsősorban és mindenekelőtt sportolóink kemény munkájának, másodsorban az őket felkészítőknek köszönhető, de reméljük az Edutus Sportolói Programja – mint biztos hátország – is hozzájárult a sikeres olimpiai szereplésükhöz. A 2012-ben elindult Sportolói Program lényege, hogy a sportoló hallgatók számára segít az élsporttal együtt járó kötelezettségek és a tanulás összeegyeztetésében. Kedvezményes tanrendet, egyéni konzultációkat, bárhonnan elérhető webináriumi oktatást, elektronikus tananyagokat, egyénre szabott vizsgarendet biztosítunk sportoló hallgatóink számára annak érdekében, hogy az intenzív sportolással párhuzamosan a diploma megszerzése is teljesíthető feladat, reálisan elérhető cél legyen.

Az Edutus Egyetem továbbra is minden segítséget megad a sportolói programban résztvevő hallgatók részére, hogy további sikeres sporteredményeket tudjanak elérni, miközben sikeresen veszik az akadályokat az tanulmányaik során is.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben