Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Nemzetközi robotika verseny Szlovákiában az Edutus Egyetem szervezésében

Sikeresen lezajlott 2019. augusztus 27-én Kassán a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotépítési és -programozási verseny workshopja. Az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt., mint az Edutus Egyetem fenntartója és a Nadácia Talentum Cassoviensis Alapítvány szervezésében az interaktív programon szlovák és magyar pedagógusok, diákok vettek részt, akik érdeklődnek a robotika, programozás, algoritmizálás iránt és szívesen részt vennének felkészítőként vagy versenyzőként az idei WRO versenyen.

A résztvevők Hanesz Angelika a Talentum Alapítvány elnöke, Füleki Judit a WRO főszervezője és Praymayer Mercédesz a WRO szervezője bemutatásával megismerkedhettek a verseny felépítésével és a Regular kategóriára vonatkozó szabályokkal. A versenypályákat is szemügyre vehették, így az idei versenyszezon feladatait megismerhették magyar és szlovák nyelven egyaránt.

2019. szeptember 24-én, Kassán kerül megrendezésre az első szlovák nemzeti döntő, ahova 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek 3 korosztályban:

  • Regular Elementary (12 év alatti korosztály) – Okos személyszállítás
  • Regular Junior (13-15 év közötti korosztály) – Okos világítás
  • Regular Senior (16-19 év közötti korosztály) – Okos hálózat

Jelentkezési határidő: szeptember 17.

A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető mentorálásával oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyek tematikusak, világszerte azonosak a feladatok, amik a vállalkozások és az emberiség előtt álló kihívások, amire megoldást találni mindannyiunk felelőssége (pl. környezetvédelem, oktatási innováció stb.). A verseny ötvözi egy sportesemény izgalmát a LEGO® MINDSTORMS® robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

A 2019-es versenyszezon és világverseny témája: Smart Cities.
További információk, versenyszabályok és regisztráció a szlovákiai versenyre: www.wro.sk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az Edutus Egyetem és Győr Megyei Jogú Városa által közösen szervezett világdöntőről a www.wro2019.org oldalon olvashat bővebben.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben