Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Napjármű bemutató és projektzáró esemény

Tisztelt Érdeklődők! Kedves Hallgatóink!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves Családtagjait 2022. június 25-én, szombaton 15-18 óra közötttartandó Napjármű bemutató és projektzáró eseményére, melynek helyszíne a tatabányai Edutus Egyetem Passzív háza (2800 Tatabánya, Béla Király körtér 58, Edutus Egyetem B. épület udvarán). A rendezvényt az „Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással” című NTP-INNOV-21 nyertes pályázatunk részeként valósítjuk meg.

A pályázati projektmunka megtestesítője az Edutus Egyetem új napjárműve, a NapCsiga 2.0, mely a helyszínen bemutatásra kerül. Az öt éve teljesítő első jármű, a NapCsiga 1.0 (https://www.facebook.com/NapCsiga) mintájára és tapasztalataira támaszkodva a hallgatói részvétellel készített szolár tricikli a tesztkörök után a bemutató napon startol el. A tehetséggondozás során az Egyetem hallgatói, oktatói és a napjármű-fejlesztők aktív csoportja szervezési, beszerzési, műszaki, mechanikai és elektromos szerelési, programozási, tesztelési és PR, fotó és videó-feldolgozási, műszaki menedzselési tapasztalatokkal bővíthették ismereteiket.

A tehetséggondozásban résztvevők és érdeklődők számára különböző foglalkozások, online és személyes előadások kerültek megrendezésre, melyek több vonalon népszerűsítették az energiahatékonyság és fenntarthatóság témakörét, úgy mint például az Energiatudatosság (interaktív online foglalkozás), és további szakmai koordinációs programok. A partner szervezeteink bevonásával tartottuk a Zöld gazdaság Szlovákiában, Zöld gazdaság Szerbiában, Körkörös gazdaság – mezőgazdasági hulladékfeldolgozás lehetőségei című témanapjainkat, illetve kollégáink a megújuló energiaforrás alapú energia rendszerekből származó adatokon a hallgatókkal Matlab programozást és neurális háló, valamint R programozást és mesterséges intelligencia modulokat ismertettek meg.

A bemutató esemény sajtónyilvános, várjuk az érdeklődő sajtó képviselőit is.

15-16 között hivatalos program:

  • rövid megnyitó a Műszaki Intézet vezetősége részéről,
  • projektösszefoglaló a szakmai koordinátorok előadásában,
  • a 2022-es napjármű-fejlesztés rövid bemutatása,
  • NapCsiga 2.0 bemutatóköre,

16-18 között kötetlenebb program:

  • beszélgetések a szolár tehertricikli tapasztalatairól, interaktív módon a napelemes közlekedésről, az energia ügyes felhasználásáról, a NapCsiga 1.0 és 2.0 érdekességeiről – akár óvodás, iskoláskorúaknak is érthető, élvezhető módon (nagyobb létszám esetén kisebb csoportokban felváltva),
  • a témához kapcsolódóan kis kvíz, színező, játék és pogácsa is várható.

Az esemény meghívóját facebook-oldalunkon is elérhetik.

Bővebb információ: Molnárné Dőry Zsófia (egyetemi tanársegéd), dory.zsofia@edutus.hu

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben