Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Megújuló energiaforrások háztartási méretű alkalmazásának kutatásai és gyakorlati tapasztalatai

Írta: Molnárné Dőry Zsófia, egyetemi tanársegéd; és Dr. Dőry István, egyetemi docens

Megjelent a 2021. márciusi Acta Periodica 22. kötetében (ISSN: 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 4-17. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.22.4-17

 

ABSZTRAKT

Megújuló energiaforrások háztartási méretű alkalmazásának kutatási és gyakorlati tapasztalatait mutatja be a cikk. A tatabányai bemutató Passzívház, az autonóm Referenciaház, és az egyetemen készült napjármű esetein ismertetjük a megújuló technológiák alkalmazásának elvi hátterét, fenntarthatóság elérésében betöltött szerepüket, a gyakorlatban igazolt üzemmódjait. Röviden bemutatásra kerülnek a helyben termelt és hasznosított energiafajták, a kisebb méretű, együttműködő alrendszerek, az időzítés, a szezonalitás, a napi ingadozás kérdése és megvalósításuk eredményei.

ABSTRACT

This article concerns about the scientific and operating experience in household scale utilization of renewable energy sources. The cases of the educational Passive house in Tatabánya, the autonomous Reference house and the academic solar vehicle are described by the principles, their roles in sustainability with the proven solutions and operating concepts. We present briefly the locally produced and consumed energy sources, the small scale, cooperative subsystems, the issues and results of energy management, seasonal and daily fluctuation.

 

Tovább a teljes kötethez Tovább a teljes cikkhez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben