Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Meghódította a salgótarjáni Pécskő-sziklát az Edutus  

Applikációval vezetett túrára invitálta április 01-én szombaton hallgatóit, oktatóit, kollégáit, valamint minden kirándulni vágyót az Edutus Egyetem. Az idei 2023-as Edutus Egyetemi Túra Salgótarján térségébe kalauzolta el azt a közel 30 fős csapatot, akik szombat reggel az aktív kikapcsolódást választották.  

Változatos környezetben vezetett végig a Zenthe Ferenc Program részeként kijelölt két túraútvonal, amit a BaranGo applikáción keresztül is nyomon lehetett követni a kirándulás során. A 7,5 km és 13 km-es szakaszok mindegyike érintette a Pécskő-sziklát, amit a bátrabbak meg is mászhattak. Az különleges látványt nyújtó bazaltcsúcs 542 méteren helyezkedik el, ahonnan még a Magas Tátra is látható. 

A túrát Dr. Szabó Tünde, Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos nyitotta meg, aki üdvözölte az Edutus Egyetem egészséges életmódot és testmozgást célzó programjait, illetve kiemelte a digitális eszközök szerepét a szabadidős és sporttevékenységekben. A Zenthe Ferenc Program részeként felavatott két túraútvonal már megtalálható a BaranGo applikációban, ami mindenki számára szabadon elérhető és segítségével könnyedén teljesíthetőek egyénileg is. Az esemény megnyitóján többek között Becsó Zsolt Országgyűlési képviselő, Dr. Tordai Péter a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Varga András salgótarjáni esperes-plébános is részt vett, aki meg áldotta a túrát és résztvevőit is.  

A kirándulásra az Edutusos diákok és dolgozók mellett a salgótarjáni Zöld Út Természetjárók Egyesületének tagjai is csatlakoztak, akik sokat meséltek a helyi értékekről és természeti kincsekről. A már hagyománnyá vált Edutus Egyetemi Túra a jövőben is folytatódik, hasonlóan izgalmas és tartalmas programokkal.  

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben