Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Megalakult a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft

2017. február 8-án Esztergomban megalakult a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft. 

A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma Lovagtermében írták alá a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság társasági és szindikátusi szerződését. A társaság alapítói Tatabánya MJV Önkormányzata (20%), Esztergom Város Önkormányzata (20%), Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat (20%), EDUTUS Főiskola (20%), Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (20%).

A rendezvényt Romanek Etelka Esztergom Város Polgármestere nyitotta meg, majd Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Bencsik János országgyűlési képviselő úr mondta el beszédét. Ezt követően az aláírók Popovics György elnök úr, Schmidt Csaba Polgármester úr, dr. Szerencsés László elnök úr és Dr. Jandala Csilla rektor asszony néhány mondatban összefoglalták, hogy melyik szervezetnek miért fontos az újonnan megalakult társaság. Ezt követően Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese mondta el beszédét. 

A kft. ügyvezető igazgatója Vavra Gábor lett, az Edutus Főiskola vállalati kapcsolati igazgatója.

A beszédeket követően az ünnepélyes aláírás következett.

A szervezet 3.750.000 Ft alaptőkével alakul, alapvető céljai:

– a kiemelt növekedési zónák gazdaságfejlesztési programjai keretében megyei-térségi gazdaságfejlesztési programok pozicionálásra;

– járműipari projektgazdák, leendő tagok, szervezetek felkutatása, szakértő szervezetek kialakítása, fejlesztési projektek menedzselése;

– portfólió menedzsment: projektek generálása, előkészítése, kockázatkezelés, projekt/program monitoring;

– a megyében meghatározó autóipari cégek beruházásainak, fejlesztési törekvéseinek támogatása;

– a megyében megvalósuló foglalkoztatás-növelését célzó kezdeményeznénk szakmai támogatása, az autóipari beszállítói kör szakember utánpótlásának biztosítása;

– összehangolt területfejlesztés (iparterület-fejlesztés) a megyei területfejlesztési koncepció megvalósítása által;
– közép- és felsőfokú oktatás szintjén a duális képzés megerősítése, összehangolt fejlesztése.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben