Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Szeretnénk felhívni a hallgatóink figyelmét, hogy a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatást NEPTUN rendszeren keresztül küldi az Egyetem.

2020. március 12 – 14 között (csütörtöktől szombatig) rektori szünet lesz, így ezeken a napokon nem lesz tanítás!

2020. március 16. hétfőtől pedig webináriumi oktatás lesz minden tagozaton!

Az Edutus Egyetem vezetése a koronavírus terjedése elleni védekezés érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  1. A járvánnyal kapcsolatos általános eljárásrend a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhető el az alábbi linken: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/526-tudnivalok-roviden
    További tájékoztatás a https://koronavirus.gov.hu/ címen található.
  2. Kérjük, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítést, gyakori szellőztetést.
  3. Ha fertőzött területen jártak, ne menjenek közösségbe, és figyeljék saját magukat; ha tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlelnek magukon, akkor maradjanak otthon, telefonon értesítsék háziorvosukat, vagy hívják a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait.
  4. Folyamatosan figyeljék az e-mailjüket, amelyen keresztül az Egyetem vezetése – a járványügyi helyzet változásának függvényében – tájékoztatja Önöket az aktuális teendőkről.

Az Edutus Egyetem vezetése a járványügyi helyzet kapcsán a következő intézkedéseket hozta:

  1. Kérjük, hogy akik fertőzött területen jártak, illetve, akik fertőzött személlyel kapcsolatba kerülhettek, ezt legyenek szívesek haladéktalanul jelezni az Oktatásszervezési Osztály (hallgatók) illetve a rektor (dolgozók) felé.
    A érintetteket kérjük, hogy 2 hétig maradjanak otthon, a tanórákról történő hiányzás igazolt hiányzásnak számít.
  2. A fokozottan veszélyeztetett csoportok tagjai (pl. időskorúak, krónikus betegséggel küzdők) jelezzék ezt az Oktatásszervezési Osztály (hallgatók), illetve a rektor (dolgozók) felé. Hallgatók esetén a hiányzás ez esetben is igazolt, a dolgozók esetén pedig megvizsgáljuk az otthonról történő munkavégzés lehetőségét.
  3. Az intézményben esedékes nagyrendezvények – további intézkedésig – elmaradnak, így például az április első hetére tervezett Nemzetközi Hét is.
  4. Az aktuális külföldi kiküldetések, tanulmányi utak – további intézkedésig – elmaradnak.

Kérjük a fentiek betartását, és a folyamatos tájékoztatás figyelemmel kísérését!

Tatabánya, 2020. március 11.
Némethné Dr. Gál Andrea
rektor

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben