Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Jelentkezz a Start ösztöndíjprogramra és gazdagodj akár 8 millió forinttal vállalkozásod beindításához!  

A Nemzeti Tehetség Központ és szakmai együttműködő partnere a Design Terminal újra megrendezi a Start Programot, amely 18-35 év közötti fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja.  A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. Az ösztöndíj alapú támogatással olyan innovatív, napjaink kihívásaira reagáló elképzeléseket kívánnak támogatni, amelyek fókuszában Magyarország saját erőforrásra épülő fejlesztése áll.

Ezúttal is három témakörben várják a jelentkezéseket, melyben az “Egészségügyi és szociális kérdéskör” címszó alatt olyan megoldásokat várnak, amelyek az egészségügyi és szociális rendszer (állami és magán egyaránt) nehézségeire nyújtanak megoldást; az “Ötletek zöld küldetéssel” témakörben olyan ötletekre számítanak, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy kevésbé szennyezzék a környezetet, vagy az ország belső ellátási lánca számára nyújtsanak fenntartható megoldásokat; a “Megoldások a közösségért” címszó alatt pedig az idősek/fiatalok/rászorulók életszínvonalának emelésére, a lelki és mentális egészség megőrzésére, a közösségszervezés ösztönzésére, vagy a kis- és nagy települések dilemmáira várnak választ.

Az ösztöndíjprogramra azokat az innovátorokat várják, akik ötletes megoldásukkal segítenék a magyar társadalmat, és ebből sikeres vállalkozást is építenének. A három hónapos, intenzív workshopok és mentorálás során többek között ötletvalidálásról, cégépítési ismeretekről, stratégiáról, a befektetők sikeres megnyeréséről, pénzügyi tervezésről, sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket és tanulhatnak többet a résztvevők.

A programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét. A kéthónapos folyamatot záró, márciusi Demo Day eseményen ráadásul két résztvevő elnyerheti a további bruttó 5 millió forintos jutalmat is.

Jelentkezni december 20-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben