Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Interjú a budapesti FINA vizes világbajnokságra készülő vízilabdázóval: Bátori Bencével

A férfi vízilabda válogatott a múlt héten nyerte meg a Samartzidis kupát, ami igen jó előjel lehet a világbajnokság előtt. Három héttel a budapesti Vizes VB előtt kérdeztük az Edutus Főiskola válogatott sportoló diákját, Bátori Bencét a vizsgaidőszakról, és a nagy megmérettetés előtti felkészülésről.

 

  1. Túl vagy már a vizsgákon? Kellett a VB-re való felkészülés miatt vizsgát/tárgyat halasztanod?

B.B.: Túl vagyok a vizsgák nagy részén, 5 tárgyat már sikerült megcsinálnom, de szeptemberre azért még maradt tanulni való. J

 

  1. Az olimpia után megnősültél. Így még nehezebb összeegyeztetni a sportot és a tanulást. Mi a titkod, hogy ilyen jól haladsz az élet minden területén?

B.B: Hát mivel én nem voltam az olimpián (kikerültem a szűk keretből a felkészülés végén), ezért arról nem tudok beszélni. De az igaz hogy megnősültem, igazából sok minden nem változott a hétköznapjaimban. Valójában nem nehéz fókuszálni a tanulásra a feleségem mellett, mert ő is ösztönöz arra, hogy tanuljak.

Szerintem nincs titok, rengeteget alázattal dolgozni, legyen szó akár sportról, akár tanulásról, akár bármiről az életben, e nélkül szerintem nem lehet.

 

  1. Mikor derül ki, hogy bekerülsz a budapesti VB szűk csapatába?

B.B.: Szerintem július elején derül ki az athéni felkészülési torna után.

 

  1. Mennyire várod izgalommal azt, hogy hazai közönség előtt játszhatsz?  Hogy tetszenek (mi véleményed) az új létesítmények/(ről), hiszen edzés vagy a Final-Six  alkalmával már volt módod kipróbálni?

B.B.: Nagyon nagy izgalommal várom, mivel ilyen nagy világversenyben még nem volt részem. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit még jobban ösztönözni fog a hazai közönség.

Az új uszoda egészen hihetetlen és profi, minden igényt kielégít.

 

  1. Milyen változást, más elgondolást hozott az új szövetségi kapitány szemlélete? Hogyan élted meg a változást?

B.B.: Nagyon élvezem a munkát a kapitánnyal, egyelőre a felkészülés elején vagyunk, főleg a fizikai felkészítésen van a hangsúly.

 

  1. S végül, mert tudom, hogy szépen haladsz a tanulmányaiddal is, felmerem tenni a kérdést: Tudod-e már, hogy milyen témából írod majd a szakdolgozatodat?

B.B.: Még nem igazán tudom, bár egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy milyen témát fogok választani. Biztos vagyok abban, hogy majd kikérem azon tanáraim tanácsát, akikhez akár mikor fordulhattam segítségért, mindenben támogattak és segítettek, amit ezúton is köszönök Nekik!

                                                                                                        Csépe Panni

                                                                                              Sportolói Programvezető

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben