Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

„Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással”

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének a Nemzeti Tehetségprogram keretében az NTP-INNOV-21-0212 azonosítószámú, „Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással” című, egy éves futamidejű  pályázata 6,395 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ennek kapcsán várjuk azokat a hallgatóinkat, akik kedvet éreznek részt venni a „NapCsiga 2.0” fejlesztésében és elkészítésében. A négy éve elkészített napjárműhöz nagyon hasonló, de egy-két tulajdonságában továbbfejlesztett háromkerekű, napelemes, elektromos tricikli fog kigördülni jövő nyárig az Edutus Egyetemről. Emellett a pályázatban lehetőség van a napjármű működését és a megújuló energiaforrás alapú háztartások termelési és fogyasztási adatait mesterséges intelligencia módszerekkel vizsgálni. A megvalósítás fő helyszíne a tatabányai Passzív Ház. További ismeretekre szert tehetnek a körkörös gazdaság, zöld gazdaság témakörében – online foglalkozásokkal határainkon innen és túlról. Partnereink további civil és oktatási szervezetek: a komáromi Kemence Hagyományőrző Egyesület, a révkomáromi Selye János Egyetem, a belgrádi Gazdasági és Üzleti Főiskola.

A tehetséggondozás tervezett létszáma 5 fő az Edutus Egyetem hallgatói közül. A programsorozatunkban 2022. júniusig 10+1 alkalommal találkozunk (összesen 60 óra helyszínen vagy online). Két foglakozásnapunk nyitott program, melyre a programon kívüli érdeklődőket is várjuk: Energiatudatosság témában interaktív, szemléletformáló, online foglalkozás (2022. január), tehetséges hallgatókkal közös napjármű bemutató (2022. június). A végén rövid videót készítünk a programban való tapasztalatokról, melyet szintén megosztunk közösségi felületeken. Különböző sajtócikkek, tudományos publikációk, fogják kísérni a pályázat megvalósulását, melyek a projektben részt vevő hallgatók számára TDK munka, illetve publikációs lehetőséget is jelent.  Emellett a pályázatban való részvétellel a hallgatók mélyíthetik tudásukat a modern, fenntartható, zöld gazdasághoz, szolár mobilitáshoz kapcsolódóan, és interaktívan fejleszthetik műszaki, digitális, projektszemléletű, kommunikációs kompetenciáikat is, amelyeket szakmai karrierjük során is tudnak majd hasznosítani.

A Napcsiga 1.0. napjárműről előzetes ismereteket a https://www.facebook.com/NapCsiga  oldalon is találhatók.

Jelentkezni lehet egy rövid emaillel (tárgy: „Jelentkezés”) a napjarmu.edutus@gmail.com  címre, amennyiben érdekli Önöket a lehetőség, és szeretnének részt venni a programban.  Jelentkezési határidő: 2021. december 12. 24:00.

Bővebb információ:  Molnárné Dőry Zsófia (egyetemi tanársegéd), e-mail: dory.zsofia@edutus.hu vagy mobil: +36 30 521 1660

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben