Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

II. Benacsek Jenő Emlékverseny

Az Edutus SK. szervezésében második alkalommal rendezték meg 2021. szeptember 25-26-án Balatonfüreden a Benacsek Jenő Emlékversenyt a három 75-ös cirkáló részvételével. A névadó Benacsek Jenő (1903-1975) a Balatoni Hajózási Részvénytársaság füredi hajóépítő tervezője és a BHRt. hajóépítő üzemeinek cégvezetője volt, az ő tervei alapján készült többek között a három, a mai tervezésű hajókhoz képest is jó verseny-eredményre képes Nemere II (1944)., Sirocco (1947) és Lillafüred (1949). A „három nővér” immáron második alkalommal vívott egymással előnyszámítás nélküli, igazi matchrace-hangulatú  külön emlékversenyt. Az időjárás igazán kegyes volt a mezőnyhöz, hiszen az első napon 7-13 csomós kifújt nyugatias szélben tudtak négy pörgős futamot lebonyolítani, majd vasárnap egy szép, stabil 5-7 csomós keletiben további 2 futamot. Mind a hat futam igen szoros befutót hozott, jól látszott, hogy elég egyetlen hiba, és máris helycsere van a sorrendben. A három 75-ös versenyét ez alkalommal a Lillafüred nyerte (kormányos: Gál András Levente) 5 ponttal (4 futam győzelemmel), a Nemere II. (kormányos: Pallay Tibor) és Sirocco (kormányos: Cittel Lajos), akik 10-11 ponttal zártak az utolsó befutóra hagyva a döntést. A versenyrendező Edutus Sk. szombat este hangulatos fogadáson látta vendégül a mezőny és a rendezőség tagjait a balatonfüredi Gapa Terasz és Parkerdőben. A győztes egység – a Herend Porcelánmanúfaktúra jóvoltából –  ez alkalommal is egy szép porcelán-kupát vihetett haza.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben