Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Gyarmati Panka sport nagykövetünk beszámolója: hol tart a felépülése a tavalyi sérülése után, s hogyan sikerült az idei versenysorozata

Március végén indultam el az első világkupámon a sípcsonttörésem óta. Nagyon jó volt végre visszakerülni a körforgásba, és bár nagyon nehezek voltak a körülmények (köd és hóvihar), sikerült bezsebelnem egy 7. helyet.

Ezzel a versenyszezon be is fejeződött. Ezt követően volt egy táborom, ahol a következő generációnak adtam át a tudásom.

Varsó következett, ahol az Adidas Runners csapatával mentem ki lefutni a félmaratont. 1:43-as idővel sikerült teljesítenem, ami hatalmas dolog volt, hiszen a snowboard szezon miatt alig 3 hetet tudtam készülni (mindezt a világkupa mellett). Sajnos a csípőm beakadt, azóta, szenvedek vele, de nem állított meg teljesen, hiszen, azóta is tartom az edzéseket az Adidas budapesti futóközösségének. Volt a csapattal egy félmaraton váltónk Pozsonyban, ahol 5 km-es távot kellett teljesítenem, amit egy 4:20-as átlaggal vittem (örültem, hogy tudtam teljesíteni, mert az még a bicegős korszakom volt. 🙂

Május 6-án került sor a Wings for Life alapítványi futásra, amellyel a gerincvelő sérülteket, és számukra a kutatást támogattuk. A Red Bull felkért, hogy legyek én a verseny nagykövete, így idén itthon, a Margit-szigeten futottam a tavalyi, bécsi futással ellentétben. Imádom ezt a rendezvényt, egyrészt, mert jó célért futunk, másrészt nagyon tetszik a koncepció: a világ összes részén egyszerre indulnak a futók, nincs konkrét táv, hanem ha utolér az egyre gyorsuló kocsi, kiestél. Itt lehet igazán feszegetni a határokat. Idén az Edutus egy másik sportolói programos hallgatójával, Tótka Sándorral futottunk, így őt is jobban megismerhettem. Remélem jövőre még többen futnak itthon is:) és a Főiskolánkról is.

Jelenleg a vizsgaidőszakra koncentrálok, tárgyaim nagy részét már teljesítettem, főleg a gyakorlati jegyes tárgyakat, de hátra van még 5 vizsga, melyből 3-at remélhetőleg a következő héten le is tudok. Ezután, így a szezon végeztével újból kés alá fekszek, hogy kivegyék a lábamból a 8 csavart és a lemezt, ami összetartotta a sípcsontom. Remélem abból sikerül minél hamarabb felépülnöm. 🙂

Kedves Panka gratulálunk a szép eredményekhez és mielőbbi felépülést kívánunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben