Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Felvételi pontszámítás

A maximum pontszám idén is 500 pont, ami 200+200 tanulmányi és érettségi pontból és 100 többletpontból tevődik össze. A 2018-as felvételi időszakban is 280 pontban állapították meg a minimum ponthatárt az alapszakokon.  

Tanulmányi eredmények számítása 

A tanulmányi eredményekkel legfeljebb 200 pontot lehet szerezni.  

A pontszám a következő középiskolai osztályzatokból tevődik össze: 

  • magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, egy idegen nyelv, amit legalább két évig tanultál (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom) 
  • természettudományos tantárgy, amit legalább két évig tanultál 

Érettségi eredmények számítása 

A kötelező két érettségi tárgy eredménye 200 pont lehet. 

Négy kötelező (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv) és egy szabadon választott tárgyból kell érettségi vizsgát tenned. Ezek százalékos eredményének átlagát nézik a pontszámításnál. Közép szinten és emelt szinten is tehettek érettségit, de fontos kiemelni, hogy többletpontot csak akkor kaphatsz utóbbiért, ha legalább 45 százalékos eredményt értél el belőle, valamint a tárgynak az általad kiválasztott szakon kötelezőnek vagy választhatónak kell lennie, hogy megkapd érte a többlet pontot.  

Többletpontok számítása 

Többletpontokat a következő eredményekért kaphatsz: 

  • emelt szintű érettségi 
  • nyelvvizsga,  
  • verseny- és sporteredmény,  
  • szakképesítés,  
  • felsőfokú szakképzés  

Ha teljesíted a 280 pontos alapkövetelményt, nagy eséllyel kerülhetsz be az Edutus által meghirdetett alapképzési szakok nappali és levelező képzési formájának valamelyikére. 

További részletes információ a https://www.edutus.hu/felvetelizoknek/ és a www.felvi.hu honlapokon. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben