Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Felavatták a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ felújított épületét

Az Edutus Egyetem jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1998-ban kezdte meg az oktatást a székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatán, a MÜTF Oktatási Központban. Ezzel az úttörő kezdeményezéssel elsőként indult el magyar nyelvű felsőoktatási képzés Románia területén. Az Edutus Egyetem jelenléte továbbra is folyamatos a székelyföldi intézményben, amely azóta több magyarországi egyetem képzésének befogadóhelye, és 2019 januárja óta a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ nevet viseli.

A felújított Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) avatóünnepségére 2019. október 5-én került sor, melynek díszvendége Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.

Az oktatási intézményt dr. Ilyés Ferenc, a SZÉK ügyvezető igazgatója mutatta be, majd Bencze Gábor építőmérnök a felújítási munkálatokról beszélt.

Az egyetemi partnerek képviselői is jelen voltak, köszöntőt mondott: dr. Nagy Éva főiskolai docens (Budapesti Gazdasági Egyetem); dr. Kocsis László professzor (Pannon Egyetem Georgikon Kar); Némethné dr. Gál Andrea rektor (Edutus Egyetem) és dr. habil. Koltai László dékán (Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar).

A város nevében Orbán Árpád alpolgármester méltatta az oktatási intézmény 21 éves tevékenységét. Felszólalt Szász Jenő intézményalapító, a Székelyudvarhelyért Alapítvány és a Nemzetstratégiai Intézet elnöke is, majd ünnepi beszédet mondott Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Megtisztelte rendezvényünket Tóth László főkonzul, dr. Kandikó József professor és rector emeritus (Edutus Egyetem) és dr. Vigh László tudományos és nemzetközi rektorhelyettes (Edutus Egyetem), más egyetemi partnerek és számos civil érdeklődő is.

Az ünnepi rendezvényt Vajda Beáta és Forgács Rudolf (Palló Imre Művészeti Szakközépiskola) gitárjátéka színesítette.

A beszámolók és ünnepi beszédek után szalagvágásra került sor az épület bejáratánál, majd a történelmi egyházak képviselői, László Attila katolikus plébános, Bereczki-Orbán Zsolt református lelkész és Demeter Sándor Lórándunitárius lelkész megáldották a Bethlen Gábor Alap támogatásával korszerűsített épületet.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben