Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Energiatudatosság című interaktív, szemléletformáló, online esemény

Tisztelt Hallgatóink! Kedves Érdeklődők!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves Családtagjait 2022. január 29-én, szombaton 15-18 óra között tartandó Energiatudatosság című interaktív, szemléletformáló, online eseményünkre. A foglalkozást az „Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással” című NTP-INNOV-21 nyertes pályázatunk részeként valósul meg, mely egy több generációs interaktív, szemléletformáló, online videókonferencia az energiatudatosság, fenntarthatóság, megújuló energiaforrások, zöld gazdaság témakörében.

15-16 között akár óvodás, általános iskolások gyerekeknek is érthető, élvezhető módon beszélgetünk a bevezető gondolatokról és kis kvíz, játék is várható.

16-18 között már kicsit komolyabb témák, számokkal alátámasztott érdekességek és fontos ismeretek következnek, egy gondolkoztató, fakultatív kvízzel zárásként. Hosszabbítás 18-19 között lehetséges, ha további felmerülő szakmai kérdéseket kapunk a beszélgetés során. A foglalkozást vezeti Molnárné Dőry Zsófia energetikai mérnök, ökotechnológiákban jártas, kisiskolásoknak ökotábort tartó szakemberek és pedagógusok segítségével.

Az foglalkozás során áttekintjük:

  •  az élet energiaterületeit,
  •  az életmódunk, döntéseinket,
  • a fenntartható technológiai és gazdasági lehetőségeket,
  •  a hazai megújuló energiaforrások egyéni, háztartási alkalmazását,
  • illetve többek között szó esik a pályázat keretein belül továbbfejlesztés alatt álló különleges Napjárműről.

Az alábbi Teams-linken lehet csatlakozni:

https://teams.microsoft.com/l/meetup- join/19%3aqPabV3iAp7Z4olIczsCsDzbQ30HyXO7DA_TwG 3lwSag1%40thread.tacv2/1642498953989?context=%7b %22Tid%22%3a%2288b77cff-8d50-4a01-bcf1- f7a684a0cc1d%22%2c%22Oid%22%3a%2235438b2a- 887a-4513-8402-aa6d0c0c5c5b%22%7d

(Tervezzük felvétel készítését is, a foglalkozás során a vendégeknek kamerát bekapcsolni nem szükséges.)

Bővebb információ és elérhetőség:
Molnárné Dőry Zsófia (egyetemi tanársegéd), dory.zsofia@edutus.hu

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben