Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

23. Nemzetközi hét az Edutuson

Elkezdődött a 23. nemzetközi hét

2018. április 8-án megkezdődött az Edutus Főiskola 23. nemzetközi hete, amit főiskolánk tudományos és nemzetközi rektor helyettese, Vigh László PhD és Bognárné Pongrácz Márta, a nemzetközi hét szervezője nyitott meg a Hotel Flamencoban.

Idén több, mint 100 hallgató regisztrált a nemzetközi hétre, ami mindenképpen rekord az eddigiekhez képest, így rengeteg külföldi hallgató mutatkozott be egyedi prezentációikkal. 7 kurzus indult két helyszínen: 5 kurzus a Falk Miksa u-i épületünkben, 2 pedig a Villányi úti campuson.

Első oktatási nap a 23. nemzetközi héten

2018. április 9-én az oktatás is megkezdődött az Edutus Főiskola reprezentatív épületében a Falk Miksa utcában, és a Villányi úton. Több mint 100 külföldi és magyar hallgató vesz részt a rendezvényen, akik összesen hét kurzus közül választhattak olyan témakörök közül, mint az interkulturális menedzsment, kreativitás, webdesign, innováció és stratégia, innováció eszközei, üzleti környezet, sport rendezvények. Az oktatási nap zárásaként a részvevők Budapestet nézhették meg felülről a Budapest eye-ról.

A keddi nap folyamán egy egész napos hajós kirándulásra kerül sor, ahol a csapatépítésé lesz a főszerep a visegrádi bemutató és játékok mellett.

Visegrádi kirándulás csapatépítő tréninggel

2018. április 10-én ismét sor került a közkedvelt visegrádi kirándulásra és az oda út alatti csapatépítő tréningre, ami idén is nagyon jól sikerült.

A három órás hajóút alatt vegyes csapatokba osztva kellett hallgatóknak és oktatóknak megoldaniuk az egyes feladatokat.

Először meg kellett találniuk az elrejtett borítékokat, amiben egy összevágott kép volt egy ismert film ismert jelenetét ábrázolva, ezt utána el is kellett játszani, hogy melyik film nevét kapták az egyes csapatok. Ezek után Magyarországgal és Budapesttel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, majd a csapatnévként szolgált film ismert betétdalát kellett elénekelniük, ami 1-2 csapat esetében meglepően jól sikerült. Az utolsó feladat esetében ki kellett választani egy csapattagot és annyi ruhát és kiegészítőt ráaggatni, amennyit csak tudnak.

A csapatépítés befejeztével kikötöttünk Visegrádon és kezdetét vette a korhű bemutató, ami után mindenki kipróbálhatta magát a lovagi játékokban vegyes csapatokban, amit egy nagy lakoma követett.

Mindenki jól érezte magát az egész nap során, így bízunk benne, hogy jövőre is hasonló sikerű kirándulást tudunk megszervezni. A nap folyamán másodéves Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a feladatok lebonyolításában, csak úgy mint a vasárnapi regisztráció és a hétfői eligazítás során.

Lukács fürdő, Parlament és borkóstoló

2018. április 11-én, a délelőtti oktatás után a Lukács fürdőbe mentek el a nemzetközi hét résztvevői, majd másnap a parlamenti látogatóközpontba vittük el a hallgatókat és oktatókat, így megismerkedhettek az épülettel belülről is. A látogatóközpontban a magyar parlamentaritás történetét bemutató kiállítást találunk, és innen indulnak a séták az országház díszes lépcsőházába, ahol megnéztük a kupolacsarnokban található a szent koronát és a felsőházi üléstermet is. A látogatás után Gál Zsombor (Magyar Turisztikai Ügynökség) tartott előadást a magyar gasztronómiáról, borvidékekről, borokról, amit egy borkóstoló is kiegészített, ezt ezúton is nagyon szépen köszönjük neki. A borkóstolás során másodéves Turizmus-vendéglátás szakos hallgatóink segítettek.

Véget ért a 23. nemzetközi hét

2018. április 13-án elérkeztünk a nemzetközi hét utolsó napjához, amikor is hallgatóink bizonyították, hogy milyen ismereteket sikerült elsajátítaniuk az elmúlt hét során, szóban, csoportos prezentációt bemutatva kellett egy előre kiadott témát feldolgozni. A prezentációkból egyértelműen kiderült, hogy ez alatt a rövid idő alatt is képesek voltak olyan tudás birtokába kerülni a hallgatók, amit megfelelően tudtak alkalmazni a „vizsga” során, így az elmúlt egy hétnek nagy haszna volt tudás megszerzése tekintetében és kapcsolatok kiépítése szempontjából is.

Csütörtök este a nemzetközi hét oktatóival tartottunk egy búcsú vacsorát, ahol megköszöntük az elmúlt egy hét munkáját és azt, hogy évről-évre egyre több hallgatót hoznak hozzánk.

Idén több mint 100 hallgató vett részt a nemzetközi héten, várhatón jövőre még többen fognak érdeklődni az eseményünk iránt, mert ajánlani fogják másoknak is, illetve évről-évre mindig kiemelik oktatóink a szervezés magas színvonalát.

Bízunk benne, hogy jövőre is legalább ilyen jó hangulatú, tudásban és programokban gazdag nemzetközi hetet szervezünk.

 

Képek elérhetők IDE KATTINTVA.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben