Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Elindult a pótfelvételi

Akik az általános felvételi eljárás során nem szereztek elegendő pontot és nem nyertek felvételt a felvételi jelentkezésben megjelölt szakok vagy intézmények egyikébe sem, azok számára nyílik most lehetőség, hogy a pótfelvételi eljárás keretében tanuljanak tovább. Ha az idei felvételi eljárásban nem jelentkeztél vagy nem nyertél felvételt felsőoktatási képzésre, pótfelvételi keretében lehetőséged van felsőoktatási képzésre jelentkezni, amennyiben rendelkezel a megfelelő érettségi vizsgákkal és dokumentumokkal.

A pótfelvételi jelentkezési határideje: augusztus 9. éjfél (vasárnap)

A jelentkezéseket kizárólag elektronikus úton a felvi.hu felületén keresztül lehet leadni az egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére. Érdemes figyelembe venni, hogy a pótfelvételi eljárás során javarészt önköltséges képzések kerülnek meghirdetésre.

A pótfelvételi tudnivalói és a jelentkezés menete:

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételi lehetőséget hirdetnek.

 

Az eljárásban meghirdetett képzések és azok legfontosabb tudnivalói az Egyetemek, főiskolák menüpontban, a „Pótfelvételi eljárás 2020  (szeptemberben induló képzések)” fül alatt találhatók meg.

A pontszámítás részletes szabályait a 2020. évi általános eljárás Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában, az intézmények egyedi szabályait – például hogy a felsőfokú végzettségű jelentkezőknek alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén számolnak-e oklevelük alapján pontszámot – pedig az Egyetemek, főiskolák menüpontban, az általános eljárás intézményi meghirdetéseinél nézhetik meg (az „Általános eljárás 2020. (szeptemberben induló képzések” fülön). Utóbbira a pótfelvételi meghirdetések oldaláról a lap tetején lévő „Vissza az intézmények listájához” linkre kattintva juthatnak át.)

Fontos, hogy a jelentkezők mind a két helyen figyelmesen tanulmányozzák át a jelentkezési feltételeket! A szabálytalanul vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

 

Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2020. augusztus 9-én éjfélig van lehetőség.

A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben, azaz 2020. augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is kell! Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre (javasolt elsőbbségi küldeményként feladni, és tekintettel lenni arra, hogy a jelentkezési határidő munkaszüneti napra esik).

Figyelem! A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni 2020. augusztus 9-ig!

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidségemiatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-ig kihirdetik, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2020. szeptember első napjaiban.

Pótfelvételizz az Edutus Egyetemre! Képzéseinket itt találod.

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben