Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

COLLEGIUM TALENTUM

COLLEGIUM TALENTUM

ALUMNI RENDEZVÉNY (2016. október 21-23.)

SAJTÓINFORMÁCIÓ

A külhoni tehetségeket gondozó Collegium Talentum program az Edutus Főiskola keretei között működött 2011-től 2016-ig a Nemzetpolitikai Államtitkárság forrásaiból, a Bethlen Gábor Alap finanszírozásával. Az idén júniusban a szervezet jubileumi zárórendezvény keretében ünnepelte a Magyar Tudomány Akadémián ötéves eredményeit, és hozta össze még egy rendezvényre a tehetséges külhoni egyetemisták és doktoranduszokból kialakult intelligens hálót. Ez egyben azt is jelentette, hogy a nemzetpolitikai támogatás megszűnésével a program felfüggesztette működését, felvételi pályázatát 2016-ban már nem írta ki.

...

A Collegium Talentum az első nagyobb ALUMNI találkozóját az Edutus Főiskola támogatásával 2016. október 21-23-án szervezi Budapesten. Az egykori kollégisták közül harmincketten jelezték részvételi szándékukat előzetesen, és köztük erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és délvidéki egykori kollégisták, immár egyetemi oktatók, kutatók, tanárok, műszaki és közgazdász értelmiségiek, fizikusok és informatikusok, történészek és orvosok egyaránt vannak.

Az ALUMNI találkozó célja az egymás között kialakult határon átnyúló magyar értelmiségi háló fenntartása, ápolása, a magyar nemzethez tartozás érzésének további erősítése. Öt év tapasztalata igazolja, hogy az ilyen körülmények között összetalálkozott eltérő társadalmi gyökerű, különböző közösségi környezetből származó, más-más tudományterületet ápoló fiatal magyar értelmiségiek között mennyire hasznos egy ilyen kapcsolatrendszer létrehozása és működtetése.

A személyes találkozás fontosságát előtérbe helyező program keretében a Collegium Talentum volt kollégistái részt vesznek az 1956-os forradalom 60. évfordulójára szervezett rendezvényeken, megtekintenek az ezzel a témával foglalkozó kiállításokat, bekapcsolódnak a Rákóczi Szövetség ünnepi programjaiba, a fáklyás felvonulásba és koszút helyeznek el a külhoni magyar tehetségek nevében a Bem szobornál.     

A határon túlról ezen alkalomból Magyarországra látogató volt kollégistákkal sajtóbeszélgetésre biztosítunk lehetősége 2016. október 21-én 13 és 14 óra között az Edutus Rendezvényházban (Budapest, V. Falk Miksa utca 1.)

További információk: www.collegiumtalentum.com illetve Bertáné dr. Varga Judit oktatásvezető: 0630/20-46-787-46

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben