Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Csapataink továbbjutottak az országos logisztikai versenyben

Knoll Imre Logisztikai Szakmai Műhely hírei: Csapataink továbbjutottak az országos logisztikai versenyben

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 10. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot, melyre FOSZK hallgatóink is beneveztek. Lakatos Péter vezetésével két csapat is nevezett.
A megmérettetés célja a logisztikát tanuló egyetemi hallgatók tehetséggondozása, lexikális tudásuk, vezetői- és innovációs készségeik fejlesztése gyakorlati jellegű logisztikai feladatok megoldásán keresztül.
Az első fordulóban 60 feladatot kaptak a csapatok és ezek megoldására 5 óra állt rendelkezésükre.

Íme egy kis ízelítő a feladatokból:

Angol nyelven is voltak kérdések:
The term CAP refers to postal and logistics companies that primarily transport consignments with comparatively low weight and volume-such as letters, small packages, documents, or small items?

Számolni is kellett:
Annual requirement from a given product is 5200 pieces. Ordering costs €900/ piece, cost of product is €550/piece. Stock keeping rate is 2%/month.

  1. What will be the economic order quantity?
  2. How large total inventory cost will be if ordering EOQ?
  3. In case we order more than 270 pieces in one order supplier give a 10% discount from product price. How economic order quantity and therefore total cost change? What will be the new quantity ordered?

De nem csak angolul:
Egy tehergépkocsi egy 4%-os emelkedés0, 5%-os keresztírányú lejtéssel és 65 méteres vízszintes irányú görbületi sugárral rendelkező Ives pályaszakaszon 40 km/óra sebességgel folyamatosan felfelé halad. Mekkora lesz a tehergépkocsi rakfelületén elhelyezett rakományra menetirányban, menetirányra merőlegesen, valamint az összesen ható tehetetlenségi erő értéke, ha a tehergépkocsi hirtelen vészfékezést hajt végre, és a fékezési lassulás értéke 0,45g. Milyen megoldást javasol a rakományra ható erők felvételére? Igazolja gondolatmenetét számítással!

Az ellátási lánc sem maradhatott ki:
Egy vállalat ellátási lánc stratégiájának kulcskérdése a lánc többi tagjával kialakított kapcsolatainak milyensége, azaz mely beszálltóval, mely vevöivel milyen mértékű és típusú együttműködést alakítson ki?

De a GS1 sem:
Az EAN 13 vonalkód esetén a termékazonosítószám; 3 jegyű, 4 jegyű, 5 jegyű, 6 jegyű.

Ezen felül, az alábbi témakörök kerültek terítékre:
Általános logisztika, vám, szállítmánybiztosítás, gazdasági-logisztika menedzsment, vállalati logisztika/módszertan, környezetvédelem, operációkutatás, ellátási-elosztási logisztika, áruszállítás, készletezés, anyagmozgatás, raktározás, csomagolástechnika, termelés kiszolgálás, logisztikai informatika.

Csak gratulálhatunk a hallgatóinknak, most jöhet a 2. forduló, ahonnan már csak a 10 legjobb megy tovább. Mit veszíthetünk? Csak az „ellátási láncainkat”!
Hajrá Logisztika!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben