Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Tájékoztató habilitációs eljárásban opponensként és bizottsági tagként történt részvételről

A Nyugat-magyarországi Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa felkérésére Dr. Borbás Lajos opponensként és a szakértői bizottság tagjaként részt vett dr. Kánnár Antal habilitációs eljárásának szóbeli szakaszának lefolytatásában, 2016. december 20-án. ...

Az eljárás helyszíne: Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Kar Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4. „B” épület, II. em. 6. sz. terem.

A meghirdetett előadások az alábbi témákat mutatták be:

  • Rácsos tartók: magyar nyelvű tanóra.
  • The effect of moisture content on the micro-damage processes of wood: angol nyelvű tudományos előadás.

Dr. Kánnár Antal a NyME -FMK Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézet egyetemi docense. Ph.D. dolgozatát 2004-ben „Az akusztikus emissziós kísérleti technika alkalmazhatóságának vizsgálata a faanyag mechanikai tulajdonságának megítélésére” címmel védte meg. A Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja. Publikációinak száma 34, hazai és nemzetközi rendezvényen 33 alkalommal osztotta meg kutatásainak eredményeit a résztvevőkkel. Számos tantárgy magyar és angol nyelvű kidolgozója, előadója és tárgyfelelőse. Habilitációs kérelmét 2016 szeptemberében nyújtotta be Egyetemére, amely kérelemben eddigi munkásságát 15 db tézisben foglalja össze.

A tézisekben bemutatott tudományos eredmények értékelés kapcsán az alábbi megállapítások tehetők:

  • A tézisek a faanyag klimatikus viszonyainak azok tönkremenetelére gyakorolt hatásait elemzik.
  • A tézisek feltárják a faanyag mikro-tönkremenetele során mérhető AE jelek kapcsolatát a fizikai folyamatokkal, amely jelenségek feldolgozása során matematikai statisztikai eszközöket alkalmaz.
  • A tézisekben megfogalmazottak a faanyagok szerkezeti elemként történő alkalmazása során (rétegelt tartószerkezetek) a méretezési gyakorlat számára közvetlenül felhasználható iránymutatásokat tartalmaznak.

Az eljárás során a Bizottság a magyar előadást 100%-ra értékelte (a Hallgatóktól 95% értékelést kapott), míg az idegen nyelvű előadást a Bizottság 78%-ra értékelte.

A Szakértő Bizottság előterjesztése alapján javasolja Kánnár Antal számára a „Habil” cím odaítélését.

Borbás Lajos

A képen: Kánnár Antal

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben