Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Bogdány Tomasz sportolói programos hallgató beszámolója

A Tatabányai Sport Club Atlétikai Szakosztályában 5 évig középtávfutó voltam mielőtt kipróbáltam a gyaloglást, így akkorra már rendelkeztem valamennyi állóképességgel és bírtam a monotonitást. Merthogy a gyalogláshoz elengedhetetlen a jó erőnlét. Nagyon megszerettem ez a sportot. És, hogy mi a jó benne? A távok. A küzdelmek. Az, hogy túl kell élni a versenyt, le kell győznöd önmagad. A mélypontokon felül emelkedni. Leküzdeni a napsütést, a hideget-meleget, az esőt, a szelet… A tudat, hogy meg tudtam csinálni. Az nagyon jó. És nagyon motiváló…

Talán éppen a „hozott” jó állóképességnek köszönhető: néhány héttel azután, hogy elkezdtem gyalogolni, már versenyen is indulhattam. S nemcsak hogy elindultam, sikeresen is teljesítettem, hiszen a serdülők mezőnyében második helyezettként léptem át az országos bajnokság célkapuján. Évről évre jöttek az eredmények így ez is motivált, hogy folytassam. Valamennyi korosztályban országos gyalogló bajnok tudtam lenni, kivéve a felnőtteket (de mivel 2018-ban léptem a „sportolói felnőttkorba”, nem maradtam le semmiről). 2013. óta minden évben kvalifikáltam magam valamely világversenyre.

Az idei évem messze nem úgy sikerült, ahogy azt vártam edzőmmel Farkas Zoltánnal. Egy térdsérülést szedtem össze és a szezon végén emiatt meg kellett műteni a térdem. Fokozatosan kezdtem felépülni és októberben megkezdtük a felkészülést a 2019-es idényre. Előző héten a Tatai Olimpiai Központban táboroztunk a válogatott gyaloglókkal közösen. Ezek a közös edzőtáborok segítenek minket, hogy összehangolt edzéseken egymást segítve tudjuk kihozni magunkból a maximumot. Az alapozási időszakban a kilométerek gyűjtésére fektetjük a nagyobb hangsúlyt, de persze az edzéseimet kiegészítjük gyógytornával és úszással.

Számomra a fő verseny az Atlétikai Világbajnokság lesz jövőre. Első feladatom tavasszal a szint teljesítése lesz. Szeretnék a Nyári Universiadén, illetve a Gyalogló Európa Kupán is részt venni. Kitartóan edzem és készülök a rám váró feladatokra. Szerintem egy sportoló kiteljesedése az, ha kijuthat az Olimpiára, így nekem is ez a célom, mindent meg fogok tenni, hogy ott lehessek 2020-ban Tokióban.

Kereskedelem és marketing szakon tanulok és ebben a félévben végzek a tanulmányaimmal, nagyon sűrű így ez az időszak számomra az edzéseim mellett. Próbálok mindenhol jól teljesíteni! A következő hosszabb edzőtábor januárban lesz Portugáliában.

Kedves Tomasz, sok sikert kívánunk Neked az államvizsgához és a következő versenyekhez. Büszkék vagyunk, hogy sportolói programunk segítségével sikerül(t) a sportot és a tanulást összeegyeztetni.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben