Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az Edutus Egyetem stratégiai együttműködési megállapodása Czunyiné dr. Bertalan Judittal

Stratégiai együttműködési megállapodás aláírására került sor 2022. június 13-án Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos és a tatabányai székhelyű Edutus Egyetem között.

Az aláírásra a Komárom-Esztergom megyei Megyeházán megrendezett eseményen került sor, amely a Kormánybiztos Asszony tájékoztató roadshow sorozatának első állomása volt. A rendezvényen elsőként Czunyiné dr. Bertalan Judit ismertette a térség gazdaságfejlesztésének fő irányait és kihívásait, valamint a térségi szervezetek, intézmények szerepét a területfejlesztési programok kialakításában és megvalósításában, majd pedig Mayer Gábor, Magyarország területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterének területfejlesztésért felelős államtitkára mutatta be az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Stratégiai megújításának fő irányait.

A Kormánybiztos és az idén 30 éves Edutus Egyetem között létrejött együttműködés fő célja, hogy az Egyetem felsőoktatási, innovációs és harmadik missziós kompetenciái és tudástőkéje a zóna versenyképességének növeléséhez szükséges komplex beavatkozások megfogalmazásánál hasznosuljanak. Kormánybiztos Asszony kiemelte, hogy a mostani megállapodás az Egyetemmel kialakult korábbi szoros együttműködés folytatása és magasabb szintre emelése, melynek során két fő tématerületen számít az intézmény tevékeny közreműködésére. Az egyik a digitális kompetenciafejlesztés térségi koordinációja az oroszlányi mellett egy Tatabányai Digitális Tudásközpont létrehozásával és működtetésével, melyben a szakképzés, a felsőoktatás és a vállalati szféra együttműködése biztosítja a valós munkaerő-piaci igényekre reflektáló, a digitális kompetenciafejlesztést fókuszba állító képzési programok megvalósítását. A másik tématerület egy Komárom-Esztergom megyei Gazdaságfejlesztési Platform létrehozása az Edutus Egyetem koordinálásával, melynek célja a megye gazdasági szereplőit  tömörítő fórum működtetése a térségi gazdaságfejlesztési célkitűzések, programok majd azok megvalósításának összehangolása érdekében.

A stratégiai együttműködési megállapodás itt érhető el.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben