Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

A Napcsiga bejárta Tatabányát és Gerecsét

Edutus logoAz Edutus Egyetem NapCsigája egy egyedülálló jármű Magyarországon, amely öt éve aktívan közlekedik 100%-ban szolármeghajtással. A Napcsiga saját három napelemének megtermelt energiájával évente átlagosan ötezer kilométert tesz meg. 25 kilométer/óra sebességgel tud közlekedni és 100-200 kilót képes szállítani a hazai utakon. A járművet a hétköznapokban is használják, így rendszeresen lehet látni iskolákban, óvodákban, ahol segíti a gyerekek energiatudatosságra való oktatását.

Az Edutus Egyetem tatabányai udvarán látogatói csoportok és osztályok tekintették meg a NapCsigát, a Passzív ház bejárásával összekapcsolva. A jármű a Nemzeti Tehetség Program INNOV-21 nyertes pályázat keretein belül a NapCsiga 2.0 hallgatói fejlesztésében „segédkezett”, így június közepén hazánkban már két szolárjármű is lesz. A NapCsiga 2.0 bemutató időpontjáról a weboldalunkon lehet majd tájékozódni.

tatabanyai napcsiga bemutatása

A napjármű továbbfejlesztésén hallgatók is dolgoznak az Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással pályázat keretén belül. Az új szolárjármű az Edutus Egyetemen készül, az ELTE Savaria Egyetemi Központ szakmai támogatásával.

Tatabányán kívül a Gerecse egyik faluját, Tardost is megjárta a szolárjármű, a jó hangulatú szakmai interaktív bemutatón 130 iskolás és óvodás vett részt.

Tardosi általános iskola Napcsiga bemutatása

A Napcsiga Facebook oldalán több információt is elérhető erről az izgalmas projektről.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben