Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

2023. évi általános felvételi eljárást érintő változások

A felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó jogszabály módosítása a korábbiakhoz képest jelentősen nagyobb szabadságot biztosít a felsőoktatási intézmények számára a felvételi követelmények meghatározásában.

Az Edutus Egyetemen két fontos változás a 2023 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatban, amely szabályok mindkét képzési területre (gazdaságtudományok, műszaki) és minden képzési szintre (felsőoktatási szakképzés, alapképzés, mesterképzés) vonatkoznak:

  • Az egyetem egyik meghirdetett képzése esetén sem ír elő minimum ponthatárt a képzésre való bejutáshoz. Ez azt jelenti, hogy megszűnnek a korábbi jogszabályi minimum ponthatárok, és az egyetem minden képzésére a felvételi tájékoztatóban meghirdetésre kerülő maximális létszám beteléséig kerülhetnek be a jelentkezők.
  • Az egyetem egyik alapképzési szakján sem ír elő emelt szintű érettségi követelményt a bejutáshoz. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a korábbi, jogszabály által az alapképzésekre előírt emelt szintű érettségi követelmény, tehát minden alapképzésre be lehet kerülni középszintű érettségi birtokában. (Fontos azonban, hogy az emelt szintű érettségiért járó többletpont változatlanul megmarad.)

Azt ajánluk minden jelentkezőnek, hogy alaposan tájékozódjon a felvételi jelentkezés leadása előtt!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatója itt érhető el.

Lenne kérdésed ezzel kapcsolatban? Gyere el nyílt napunkra és ismerkedj meg tanárainkkal!
A nyílt napok időpontjai a következők:

  • 2022. december 14. 10 óra Tatabánya „B” épület (Tatabánya, Béla király krt. 58.)
  • 2022. december 15. 10 óra Budapesti Tagozat (1114 Budapest, Villányi út 11-13.)
  • 2023. február 1. 10 óra Tatabánya „A” épület (Tatabánya, Stúdium tér 1.)
  • 2023. február 2. 10 óra Budapesti Tagozat (1114 Budapest, Villányi út 11-13.)

 

Regisztrálok a Nyílt napra!

 

Maradjunk kapcsolatban! Kövess minket facebookon, és tudj meg minden fontos információt a felvételiről és a nyílt napokról elsőkézből.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben