Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt az Edutus Főiskola honlapján!

Az Edutus Főiskola jogelődje a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben alakult Tatabányán alapvetően üzleti képzésekre szakosodva első magánfőiskolaként Magyarországon.

Több mint húsz éves fennállása alatt számos jelentős változáson ment keresztül: az eredendően tatabányai főiskola határon túli, székelyudvarhelyi, majd később budapesti tagozattal bővült. 2011-ben a Harsányi János Főiskola csatlakozásával a méltán elismert, több szempontból piacvezető turizmus-vendéglátás képzési területtel egészült ki a kínálatunk. Ennek révén társult tagjai lettünk a turizmus első számú világszervezetének, a madridi székhelyű Turizmus Világszervezetnek (United Nations World Tourism Organization) egyedüli magyarországi felsőoktatási intézményként. Azóta a Világszervezet beválasztotta az Edutus Főiskolát a turizmus világméretű oktatási hálózatába (Knowledge Network). Ennek következtében – egyebek mellett – oktatóink és hallgatóink egyaránt a legkorszerűbb tananyagokat használhatják közvetlen hozzáféréssel.

Tatabányán az üzleti szakok mellett fejlődésnek indult a műszaki képzés, mely 2014-ben már országosan is egyedülálló felszereltséggel rendelkező lézer laborral biztosítja a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási NKft-vel, valamint a Tatabányai Ipari Parkkal való együttműködés alapján a nemzetközi színvonalú oktatást-kutatást, a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását.

A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánfőiskolaként megteszünk mindent és biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a főiskola elvégzése után a munkaerőpiacon jó eséllyel szerepelhessenek: önkormányzati, vállalati kapcsolataink révén kínált szakmai gyakorlatos helyszíneinken a diákok több mint 75%-a azonnali, végleges munkát talál.

A TEMPUS Közalapítvány főiskolai/egyetemi ERASMUS programja támogatásával több mint 50 európai külföldi oktatási intézménnyel van kapcsolatunk, aminek következtében diákjaink külföldi részképzéseken, szakmai gyakorlatokon vesznek részt. Minden évben megrendezzük az Edutus Főiskola Nemzetközi Hetét, melyen egyidejűleg 6–8 külföldi vendég professzor idegen nyelvű kurzusokat tart. Évről évre egyre több Erasmus-os diák érkezik hozzánk részképzésre, szakmai gyakorlatra, főként Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából és Törökországból.

Az Edutus Főiskola nemcsak méreteinél fogva emberközeli főiskola, itt a diák személyes kapcsolatba kerül az oktatóval, valamint speciális programmal segítjük a sportoló hallgatók és a fogyatékkal élők tanulmányait.

Magánfőiskolaként kínálatunkban szerepel a ledolgozható tandíj, a webes oktatás és a külföldi részképzés.

Várjuk Önt is közénk! Jelentkezzen!

 

Dr. Jandala Csilla

Rektor