Green Novation’s mission:
To create and promote business via innovation and technology transfer for the benefit of Green Economy

Contact/Kapcsolat:

Szőke Szilárd ügyvezető

2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.

Email: szokesz@aditus.hu

A Vállalatról

A Green Novation missziója: Üzleti tevékenységet létrehozása és támogatása a zöld gazdaság javára innováció és technológia transzfer által.

A 2011-ben megalapított Green Novation Kft. Magyarország 100%-ban az Edutus Főiskola tulajdona. A Főiskola magánintézmény, fő tevékenysége a gazdasági és mérnöki tárgyak tanítása BA, BSc és MA szinten.
Az Intézmény nemrégiben kezdte meg jelentős fejlesztési programját, amelynek célja, a Főiskola olyan „öko-egyetemmé” alakítása, ahol a hallgatók sokféle – a „zöld gazdaság” és „fenntartható fejlődés” gazdasági, pénzügyi, társadalmi és mérnöki aspektusaihoz kapcsolódó – kurzusból választhatnak..
A program fontos része az „alternatív” és „zöld energia” alapú mérnöki technológiák fejlesztésének bevezetése és ezek gazdasági célú felhasználása. Ezáltal az oktatás kombinálható a műszaki tudományágakban és tudományokban, valamint a gazdasági és társadalmi tudományágakban (a „jövő” menedzserei számára alapvető követelmény) elsajátított tudás előnyeivel.

Az oktatáson felül a Főiskola elkötelezett híve annak, hogy kutatásokat és fejlesztéseket végezzen olyan speciális területeken, mint az „alternatív energia technológia” és lézertechnológia.

Az intézmény a kutatásfejlesztés eredményeinek és szellemi potenciáljának hasznosítása érdekében létrehozta a saját „Green Novation” nevű vállalatát, ezáltal „valódi üzletet” teremtve olyan specifikus területeken, mint a napenergia, szélenergia, geotermikus energia és biomassza energia-hasznosítás. A Green Novation emellett más területeken, mint például az energia-megtakarítás, CO2 kibocsátás-csökkentés, is tervezi üzleti tevékenység folytatását elősegítve a regionális szintű munkahelyteremtést.

A Green Novation egyik kulcskérdése a zöld energiát termelő, „zöld” erőművek (nap, szél, geotermikus, biomassza and vízalapú) fejlesztése, amelyek „kiegészítő áramellátóként” képesek működni az elektromos hálózat vagy függetlenül az elektromos hálózat fő áramhálózatának részeként.

A „zöld energia” előállítása újszerű megközelítéseken és módszereken alapul – komplex, integrált konstrukciók és technológiai megoldások felhasználásával termel „kiegészítő” és „tiszta” elektromos és/vagy fűtőáramot. Ezáltal a zöld energia-termelés csökkentheti az „üvegházhatás” eredményeképpen kibocsátott gázok mennyiségét, valamint elősegítheti az üzleti lehetőség teremtését mind helyi, mind régiós szinten.

A Green Novation másik célja hatékonyabb energia-megtakarítási megoldások kifejlesztése épületek, gyárak, irodák, stb. számára „zöld energia” felhasználásával.

Nem lehet a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, mint amivel létrehoztuk őket.
Albert Einstein

About the company
Chief executive and structure
Products of Greenovation Ltd.