TÁMOP pályázat megvalósítása

2015-11-28 01:39

ujszechenyiterv_logoinfoblokk_mo_megujul_eu

Május elején elkezdődött és intenzíven zajlik „A MÜTF pályára állít: komplex hallgatói és alumni szolgáltatások fejlesztése valamint azok intézményi támogatásának lehetőségei a MÜTF-ön” nyertes TÁMOP pályázat megvalósítása.

Témakörök: Diplomás Pályakövetési Rendszer, Vezetői Információs Rendszer és kapcsolódó menedzsment szolgáltatások fejlesztése, komplex hallgatói alumni szolgáltatási rendszer kiépítése, virtuális szakkollégium feltételeinek megteremtése a tehetséggondozás fejlesztése érdekében.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer kiépítése keretében a 2007-ben és 2009-ben végzett hallgatók valamint a jelenleg is főiskolai státusszal rendelkező hallgatók véleményét vizsgáljuk kitöltendő kérdőívek megküldésével, melyek arra keresnek választ, hogy a hallgatók miért választották a főiskolánkat a továbbtanulás színhelyéül, mik a jelenlegi fiatalok számára fontos pályaválasztási tényezők, miért szeretnek a Mütf-re járni, milyen területeken tudtak elhelyezkedni, és mennyire tartották hasznosnak az intézményben tanultakat.

A Vezetői Információs Rendszer kiépítésére informatikai és szakmai tényezők vizsgálata alapján kerül sor. A VIR-ben begyűjtött és rendszerezett információk nagy segítséget fognak nyújtani a főiskola vezetőségének a tervezésben.

A komplex hallgatói és alumni szolgáltatások keretében kerül sor a Hallgatói Szolgáltató Iroda felállítására, amely hallgatóbarát szolgáltatással biztosítja azt, hogy a hallgatói ügyintézés során ne több irodában, hanem egy helyen tudják a hallgatók intézni főiskolai ügyeiket. A program keretében fejlesztésre kerül a főiskola weboldala is, májusban újraindul a Mütfi hallgatói magazin, a hallgatók egyénre szabott pályaorientációs ill. tanulmányi tanácsadásban részesülhetnek, a hátrányos helyzetű és sérült hallgatók egyéni pályaorientációs és pszichológiai fejlesztésére is sor kerül, május 21-31. között megrendezésre kerül a gyakorlatorientált hallgatói készségfejlesztő-életviteli tréningsorozat, és június 26-án (szombaton) öregdiák találkozót szervezünk, ahová az összes eddig végzett hallgatónkat várjuk!

A Virtuális Szakkollégiumot a tehetséggondozás fejlesztése érdekében tervezzük újraindítani. A weblapon keresztül folyó képzésen az érdeklődő hallgatók a Mütf oktatói által meghirdetett témákban fejleszthetik tovább a tudásukat.