TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0062

2015-11-28 01:54

Létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó képzésfejlesztések az EDUTUS Főiskolán

Projekt címe:

"Létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó képzésfejlesztések az Edutus Főiskolán"

A projekt azonosítószáma:

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0062

A projekt időtartama:

2012.04.01 - 2014.03.31.

Főkedvezményezett:

Edutus Főiskola
(korábban Modern Üzleti Tudományok Főiskolája)
2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.
Telefon: (34) 520-400
Fax: (34) 520-406

Kedvezményezett:
LSI Informatikai Oktatóközpont
1037 Budapest, Bécsi út 324.
Telefon: (1) 436-6500

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Kft.
1134 Budapest, Váci út 45/C

A projekt általános célja

A projekt általános célja, hogy a Főiskola új, korszerű digitális tananyagokkal támogatott műszaki képzéseiről kikerülő diplomások, középtávon is versenyképes tudással rendelkezzenek a munkaerő-piacon, hozzájárulva ezzel nem csak a Főiskola, hanem az ország versenyképességének megteremtéséhez is.

A projektcél felkészülni a bolognai folyamatból, az Európai Képesítési Keretrendszerből és az egész életen át tartó tanulás stratégiájából fakadó követelmények teljesítésére. A Lisszaboni Stratégiával összhangban elősegíteni a korszerű MTMI képzési területek fejlesztését, újszerű képzési módszerek kidolgozásával és terjesztésével hozzájárulni a képzések minőségének megteremtéséhez.

A projekt konkrét céljai

Műszaki menedzser alapszakon Létesítménygazdálkodási menedzser szakirány fejlesztése
Létesítménygazdálkodó szakirányú továbbképzés és rövidciklusú képzések indítása
A képzésekhez szükséges munkaerő-piaci elvárásokat tartalmazó, IKT technológiákat alkalmazó v-tananyagok előállítása
Az új módszertan alapján oktatott képzésekben résztvevő oktatók megfelelő kompetenciákkal való fejlesztése

Általános projektleírás

Az Edutus Főiskola célja, hogy igazodva intézményi stratégiájához valamint a Lisszaboni célokhoz, növelje MTMI képzéseinek és MTMI diplomásainak számát. Ennek keretében műszaki menedzser alapszakján Létesítménygazdálkodási menedzser és különálló Létesítménygazdálkodó szakirányú továbbképzést kíván fejleszteni.

A képzésfejlesztéshez kapcsolódva 23 darab v-learning tananyagot kíván előállítani, melyek mindegyike elérhető lesz angol nyelven és munkaerő-piaci partnereinek köszönhetően középtávon képes elősegíteni a végzettek munkaerő-piaci beintegrálhatóságát.

Az új IKT technológiát és pedagógiai módszertant alkalmazó tananyagfejlesztéshez szervesen kapcsolódik a képzők oktatása, akik mind a keretrendszer, mind szaktárgyi, szaknyelvi, szakmódszertani képzésben is részesülnek a projekt keretében.

Az Edutus céljainak elérését konzorciumi partnere nagymértékben elősegíti, hiszen az LSI több éves tananyagfejlesztői és módszertani tapasztalattal rendelkezik és tudását mind a képzések, mind pedig a digitalizálás folyamatára vonatkozóan átadja. Szakmai együttműködő partnerei, mint a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség és a PQS International szerepe kiemelkedő, hiszen a munkaerő-piaci elvárásokat közvetlen – tananyagfejlesztésben és lektorálásban való részvétel – módon csatornázzák be a tananyagokba. Jelen projekt tekintetében ez azért KIEMELT fontosságú, mert Magyarországon nem létezik ilyen képzés, más létező szakokkal való átfedése minimális, viszont egy olyan piaci igényre alapoz, mely iparág a GDP 7%-át állítja elő, a foglakoztatásban pedig 9-11 %-ot mondhat magáénak.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
157 774 276 Ft

Projekt összköltsége:
166 078 186 Ft

Támogatás aránya:
95%

Projektmenedzser:
Magyar Márton

Kredit ekvivalencia táblázat ITT tekinthető meg.