Sportolói program

2015-11-24 11:18

Az Edutus Főiskola speciális képzési feltételeket kínál a sportoló fiataloknak

A Nemzeti Utánpótlás-Nevelési Sport Igazgatóságával (NUSI-val) kötött stratégiai együttműködés alapján, valamint a MOB Életút Programjához csatlakozva az Edutus Főiskola számtalan kedvezménnyel segíti a sportolókat, hogy a feszített és koncentrált sportfelkészülés miatt eleget tudjanak tenni tanulmányi kötelezettségeiknek és piacképes diplomát szerezhessenek.
Az érdeklődő sportolók az Edutus Főiskola képzési kínálatát kihasználva, praktikus vállalkozói, üzleti ismereteket szerezhetnek, amivel önálló vállalkozói tevékenységüket alapozhatják meg, miközben a munkaerőpiacon is elismert magas szakmai színvonalú közgazdász diplomát szereznek.

Amit kínálunk:

  • Kedvezményes tanrendet és vizsgarendet, hogy a sportolók az edzések, felkészülések és edzőtáborok idején se maradjanak le a tanulással.
  • E-tananyagokat az alapképzési szakok tananyagának hatékonyabb elsajátítása és könnyebb teljesítése érdekében.
  • Webináriumi oktatásokat, mely során az elektronikusan rögzített előadásokhoz hozzáférést biztosítunk, lehetővé téve a videokonferencia rendszeren keresztüli távoli oktatást azon hallgatók részére, akik az órán nem tudnak megjelenni.
  • Mentorálást és segítő tutort személyre szabottan.

A főiskola gazdasági és műszaki képzésein – a Kereskedelem és marketing, a Gazdálkodási és menedzsment, a Turizmus-vendéglátás, a Nemzetközi gazdálkodás, valamint a Műszaki menedzser és Mechatronikai mérnök alapszakokon – e-learning (elektronikus tanulás) formában nyújt egyéni tantervre épülő képzési lehetőséget a fiatal sportolóknak.

Az e-learning a legkorszerűbb oktatási formák közé tartozik, amely a legújabb információs és kommunikációs technikák felhasználásával lehetővé teszi, hogy a hallgató a saját időbeosztásához igazítsa főiskolai tanulmányait.
A tankönyvek mellett a főiskola által e célra létrehozott és működtetett internetes portálján csak az ebben a formában regisztrált hallgatók részére elérhető elektronikus tananyagok – elektroniksan rögzített előadások, előadás háttér anyagok, diasorozatok, esettanulmányok, hallgatói platformok – segítik az egyéni felkészülést.

A képzésben való részvétel feltétele a hivatalos felvételi vagy pótfelvételi eljárás keretében történő jelentkezés. A felvételi pontok meghatározásánál az Edutus Főiskola a sportolóknak a törvény szerint adható maximális pontszámokat veszi figyelembe. A programban az egyesületi tagsággal rendelkező fiatalok vehetnek részt, akiknek a felvételt követően a beiratkozásánál kell igazolniuk a NUSI támogatását.

A pályázati űrlapot a Neptun/Ügyintézés/Kérvények felületen elektronikusan töltheti ki és adhatja be.

Néhány sportoló, aki nálunk tanul:

Balogh Gábor úszó, olimpikon 

Barnai Judit válogatott kosárlabdázó     

Bátori Bence Világbajnok vízilabdázó

Bogdány Tomasz  válogatott atléta

Csipes Tamara Olimpiai Bajnok kajakozó, olimpikon

Decker Ádám Világbajnok vízilabdázó, olimpikon

Dombvári Bence Európa Bajnok kajakozó, olimpikon

Drevenka Marcell  Egyetemi Világbajnok kajakozó

Faldum Bereniké Világ és Európa Bajnok kajakozó

Gacsal Ákos Egyetemi Világbajnok kajakozó

Gerencsér Ádám válogatott atléta

Gyarmati Panka Világkupa győztes snowboardozó 

Hufnágel Tibor Európa Bajnok kajakozó, olimpikon

Jansik Szilárd válogatott vízilabdázó

Kalanovics Balázs vízilabdázó

Lucz Dóra Egyetemi Világbajnok kajakozó

Lukács Kornél rali versenyző

Mike Róbert Világ és Európa-bajnok kenu versenyző, olimpikon

Nagy Péter súlyemelő, olimpikon

Németh Roland kerekesszékes teniszező, paralimpikon

Rácz-Vincze Melinda válogatott kézilabdázó

Szabó Gabriella Olimpiai Bajnok kajakozó, olimpikon

Szalai Tamás Európa Bajnok kajakozó

Tóth Dávid Olimpiai Ezüstérmes kajakozó

Vámos Márton Világbajnok vízilabdázó, olimpikon