Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az oktatásban ősszel kezdődik a vetés

Mintegy kétszázan gyűltek össze a székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központ tanévnyitó ünnepségére 2016. szeptember 23-án a Városháza Szent István-dísztermében. Idén 114 elsőéves hallgató kezdte el tanulmányait az oktatási intézményben.

...

„Míg a mezőgazdaságban az ősz a betakarítás időszaka, az oktatásban ekkor kezdődik a vetés, ekkor indul az élet az elsőéves hallgatók számára” – köszöntötte a Himnusz eléneklése után az új diákokat dr. Ilyés Ferenc, az immár 18 éves, Magyar Termék Nagydíjas MÜTF Oktatási Központ ügyvezető igazgatója.

Ezt követően politikusok, közéleti személyek, valamint a MÜTF Oktatási Központban működő felsőoktatási intézmények vezetői köszöntötték az elsőéveseket: Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere; Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke; Szász Jenő, a Székelyudvarhelyért Alapítvány elnöke és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke; dr. habil. Lugasi Andrea, a Budapesti Gazdasági Egyetem mb. dékánja; dr. Polgár J. Péter egyetemi docens, a Pannon Egyetem Georgikon Karának dékánja; dr. Koltai László egyetemi docens, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának oktatási dékánhelyettese, valamint dr. Kandikó József rector emeritus, az Edutus Főiskola határon túli képzéseinek vezetője.

Az 2016–2017-es tanévben 22-en kereskedelem és marketing (Edutus Főiskola), szintén 22-en turizmus-vendéglátás (Budapesti Gazdasági Egyetem), 30-an könnyűipari mérnök (Óbudai Egyetem), 40-en pedig  gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakon (Pannon Egyetem) kezdik el tanulmányaikat.

A rendezvényt Antalfi József zongorajátéka színesítette. Az ünnepélyes tanévnyitó a hagyományos eskütétellel és a Székely himnusz eléneklésével zárult.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben