Karrier iroda

2015-11-19 08:07

Az Edutus Főiskolán működő Karrier Iroda 2001-ben azzal a céllal jött létre, hogy olyan szolgáltatásokat tudjon nyújtani és koordinálni, amelyek előmozdítják a hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzését és így megkönnyítsék számukra a munkaerő-piaci elhelyezkedést.

A Karrier Iroda fő tevékenységei:

  • Állásajánlatok és szakmai gyakorlatos helyek közvetítése
  • Egyéni és kiscsoportos karrier- és pályaorientációs tanácsadások
  • Klub délutánok szervezése
  • Cégprezentációk, bemutatók, céglátogatások
  • Állásbörze és karriernap szervezése
  • Alumni közösség építése, találkozók szervezése
  • Alumni hírlevél küldése havi rendszerességgel

2011 tavaszán megalakult az Alumni Szakmai Közösség, mely a volt hallgatóknak olyan virtuális és valódi közösségi teret is kínál egyben, ahol lehetőség nyílik a főiskolai évek alatt megszerzett kapcsolatainak ápolására, továbbá a munkaerőpiacra kilépve munkalehetőségek, vállalati partnerek megtalálására, szakmai kapcsolatok kiépítésére is.


Az Edutus Karrier Iroda elérhetősége:

Koppány Annamária, karrierközpont menedzser- szervező
koppany.annamaria@edutus.hu

Keress és Kövess minket a Facebookon is ide kattintva (like és ajánlás után böngéssz az aktuális állásajánlatok között)

A KARRIERIRODA állandó szolgáltatásai:

Állásajánlatok, szakmai gyakorlati helyek közvetítése (http://alumni.edutus.hu)


Karrier és életvezetés témában csoportos tanácsadás – szakmai motiváció, karriertervezés, tanulási nehézségek, elakadások segítése.


Praktikus tanácsok – önéletrajz-írás, motivációs levél készítése, álláskeresési technikák, valamint segítségnyújtás a pályaválasztás és az életvezetés kérdéseiben.


Hátrányos helyzetű és sérült hallgatók számára szervezett tanácsadási szolgáltatás egyéni karrierfejlesztésre.


Online tanácsadói rendszer
Life coach: ha nehezen megy a tanulás és a szabadidő összehangolása, jobban szeretnél tanulni, de mindig van egy jó buli, ami miatt nem tudsz.


Pszichológus: komolyabb lelki problémák esetében.

Kortárssegítő szolgálat
Kortárs segítő az, aki a professzionális segítő technikákat alkalmazva segíti kortársait mind a tanulás, mind a hétköznapok problémáinak megoldásában.


Mentálhigiénés, életviteli tanácsadás
Ha valakinek magánéleti, családi vagy párkapcsolati problémai vannak, vagy az életkori ciklusok eseményeit nehezen vagy nem tudja feldolgozni, akkor itt kérhet segítséget.
Fenti szolgáltatásokra, tanácsadásokra a megbeszelnem@edutus.hu e-mailen lehet jelentkezni.

A hallgatói szolgáltatások megszervezését a Főiskola nyertes TÁMOP 411 pályázata teszi lehetővé. A intézmény és a hallgatói szolgáltatások fejlesztését szolgáló projekt mintegy 138 millió forint uniós támogatásból valósul meg.
„A MÜTF pályára állít”: komplex hallgatói és alumni szolgáltatások fejlesztése, valamint azok intézményi támogatásának lehetőségei a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján
TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0008

Ajánlatunk cégeknek
Tisztelt Leendő Partnerünk!

Amennyiben szakmai gyakorlatra szeretnének fogadni hallgatót, a Karrierközpont segítségével meghirdetésre kerül felhívásuk az alábbi csatornákon:

  • Iskolai faliújságon történő kihelyezés igény szerint a budapesti és/vagy a tatabányai tagozaton.
  • Megjelenés a Karrierközpont honlapján, az alumni.mutf.hu oldalon.

Alapképzésben résztvevő hallgatóknak Kereskedelem és marketing, Gazdálkodás és menedzsment és Nemzetközi gazdálkodás szakon minimum 15 hét (600 óra), Turizmus és vendéglátás szakon 6 hónap, felsőfokú szakképzésben résztvevőknek 9 hét (360 óra) gyakorlati idő kötelező, melynek letelte után prezentáció formájában számot kell adnia a hallgatónak a fogadó cégről és főként arról, hogy ő maga milyen tevékenységet végzett ott. Értékelést kérünk továbbá a szakmai irányítójától, aki pontozásos és „esszé” formában is kifejtheti véleményét a gyakornok munkájáról és kompetenciájáról.
A Karrierközpont vezetője látogatást is tesz egy-egy gyakornoknál munkahelyén. Ez a szokás nemcsak a hallgató ellenőrzését szolgálja, hanem a cégekkel való kapcsolattartás minőségét is befolyásolja.
Amennyiben a cég is igényli, együttműködési megállapodást kötünk a szakmai gyakorlatra vonatkozóan, vagy keret megállapodást 1 éves időtartamra.
A meghirdetendő pozíció leírását a Karrierközpontnak kérjük elküldeni a koppany.annamaria@edutus.hu e-mail címre.


Szakmai gyakorlat

Tisztelt Hallgatók!

A szakmai gyakorlati lehetőségeket a Neptun tanulmányi rendszer Meet Street részében a Gyakornoki programok nevű kurzusoktól független virtuális tér dokumentumaiban találják.