Bor és gasztroturizmus menedzser

2015-11-24 09:45

Bor- és gasztroturizmus menedzser

A képzés során a hallgatók megismerkednek a turizmus alapfogalmaival és keresleti tendenciáival, a turisztikai termék- és területfejlesztés komplex szemléletmódjával, valamint kiemelten a különböző bor- és gasztroturisztikai termékek szakszerű tervezésével és menedzselésével. Képessé válnak a turisztikai termékek piaci pozicionálására, beillesztésébe a térségi kínálatba, valamint a hatékonysághoz szükséges térségi összefogások, partnerkapcsolatok kialakítására. A termékcsoporton belül kiemelt szerepet kapnak a gasztronómiai rendezvények és tematikus utak szervezésének és kezelésének sajátosságai.

Tudáselemek, megszerezhető ismeretek:

  • Turizmus alapfogalmai, a turizmus helye a gazdaságban, a turizmus piacának és összefüggéseinek ismerete, a turizmus irányítási- és szervezeti rendszere
  • A legfontosabb turisztikai erőforrások
  • Menedzsment fogalma, funkciói és feladatai
  • Tervezés különböző szintjei a jövőkép kialakításától a konkrét projektek tervezéséig
  • Gasztronómiai kultúra megismerése, korszerű táplálkozási ismeretek
  • Turisztikai termékfejlesztés- és termékmenedzsment
  • Rendezvényszervezési- és menedzsment ismeretek

A képzés időtartama:

2 szemeszter, azaz 200 tanóra, szemeszterenként 100 tanóra, 7 hétvégén.

A képzés péntek délután 13:30-tól 20:15-ig, szombaton 8:00-tól 15:00-ig tart.

A képzés helyszíne:

Edutus Főiskola, Budapesti Tagozat – 1114 Budapest, XI. ker. Villányi út 11-13.

A felvétel feltételeként:

A képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel – BSc, BA – rendelkezők vehetnek részt.

Határidők

  • Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 15.
  • Program indulása: 2016. szeptember 30.

A képzés díja:

220.000,- Ft/szemeszter, amely magában foglalja a

  • képzést
  • vizsgákat
  • elektronikusan letölthető tananyagokat,

nem foglalja magában az:

  • ajánlott irodalom költségeit
  • ismételt vizsgák költségeit.

A képzéssel kapcsolatos további információ:


Hercz Ágnes

E-mail: forrai.marta@edutus.hu

Dr. Szaniszló Gábor

Tel: (1) 450 24 22

E-mail: szaniszlo.gabor@edutus.hu

 

Részletes technikai információk a képzésről:

Nyilvántartásba vételi szám: FF/736-2/2014.

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

Bor- és gasztroturizmus menedzser

A szakirányú továbbképzés képzési területe:

Gazdaságtudományok

A felvétel feltételeként:

a képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel – BSc, BA – rendelkezők vehetnek részt

 

Záróvizsga részei:

  • komplex szóbeli vizsga
  • szakdolgozat védése ppt prezentáció keretében.

Az oklevél megszerzéséhez összesen 60 kredit szükséges.

A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditértékek

Bor- és gasztroturizmus menedzser tanterv

I. szemeszter

Tantárgy

Óraszám

Számonkérés

Kreditpont

Turizmus tendenciái

20

kollokvium

6

Közép-Európai turisztikai erőforrások

15

kollokvium

4

Szálláshely fejlesztés- és menedzsment

15

kollokvium

4

Területfejlesztés, területi tervezés

15

kollokvium

4

Örökségek a turizmusban

20

kollokvium

6

Európai turizmuspolitika, és turisztikai jog

15

kollokvium

6

I. szemeszter összesen:

100

 

30


II. szemeszter

Tantárgy

Óraszám

Számonkérés

Kreditpont

Európai üzleti környezet

20

gyakorlati jegy

5

Rendezvényszervezés- és menedzsment

20

gyakorlati jegy

5

Gasztronómiai kultúra és gasztroturizmus

15

gyakorlati jegy

4

Európa borvidékei és borturizmusa

15

gyakorlati jegy

4

Tematikus utak menedzsmentje

10

gyakorlati jegy

3

Gasztroturisztikai esettanulmányok

20

gyakorlati jegy

5

Szakdolgozat készítés

0

gyakorlati jegy

4

II. szemeszter összesen:

100

 

30

Összesen a 2 szemeszter:

200

 

60

 

Kiegészítő információk:

  • A befizetett tandíjról (oktatási költségként elszámolható számlát állítunk ki.
  • Az Edutus Főiskola Könyvtára kedvező, a konzultációkhoz rugalmasan alkalmazkodó időbeosztással látogatható a képzés résztvevői számára.

Az itt nem szabályozott kérdésekben az Edutus Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzata a mérvadó.

ONLINE JELENTKEZÉS ITT